< >

2020-06-09

Fira lugnt med dina allra närmsta

Studenten närmar sig med stormsteg. Inget är riktigt som det brukar vara, när de vanliga aktiviteterna blivit inställda. Det är nu vi behöver dig som mest – du som vårdnadshavare, du som vuxen och du som nyligen blivit vuxen (synonym: student).

För att minska risken för smittspridning har redan Sista natten me’ gänget, studentbalen och lastbilsflaken blivit inställda. Vi förstår att våra studenter vill fira, men det är just nu, mitt i en pandemi, inte läge att fira som man gjort tidigare år.

Under både torsdagen och fredagen kommer det att finnas extra många vuxna på stadens gator. Polisen och Samhällsskydd mellersta Skaraborg samarbetar med lokala föreningar och kommunen. På natten kommer föreningar och personal från Stureplan att vandra. Nattvandrarna kommer att ha föreningströjor eller västar på sig, så att det är lätt att känna igen de trygga vuxna på stan.

Slängpussar okej!

Följ rekommendationerna och skapa förståelse varför rekommendationerna finns med din student. I Skaraborg är smittspridningstakten ökande och fler blir allvarligt sjuka i covid-19 i vårt område. Fira bara med de närmsta utomhus, undvik större privata fester och samlingar, undvik att pussas och kramas (slängpussar är okej!), håll avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma helt om du eller studenten är minsta lilla krasslig. 

Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats

Var ett mentalt stöd

Men – visa gärna ditt stöd genom att delta i det mötesfria evenemanget #HurraFörSkarasStudenterlänk till annan webbplats. Det som brukar vara en folkfest och kortege runt staden blir inte av i år. Visa ändå att du firar våra studenter i staden genom att hissa din flagga i topp den 11-12 juni, pynta staketet, löva entrén, piffa fönstret med ballonger eller ställ dig på balkongen och hurra! Var med och ge studenterna en minnesvärd dag i dessa annorlunda tider. Lägg gärna upp vad du gör på #hurraförskarasstudenter

Denna sida uppdaterades 2020-06-09

Dela: