< >

2020-05-26

Energiråd i coronatider – nu på distans

Coronaviruset har på kort tid förändrat vardagen för alla, både privatpersoner och företag. Den pågående pandemin ställer stora krav på oss att förändra vår livsstil för samhällets bästa.

Många drabbas hårt av både ohälsa och minskade inkomster. Ett sätt att snabbt minska företagets eller hushållets kostnader kan vara att se över sin energianvändning, vilket också är bra för vår miljö. I många fall behövs bara några enkla beteendeförändringar.

Energi- och klimatrådgivarna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och erbjuder kostnadsfri och opartisk rådgivning på distans. Ta möjligheten att kommunicera direkt med rådgivarna via Messenger, Skype eller annat lämpligt verktyg där kameran kan kopplas upp vid behov för att få en klarare uppfattning om din eller företagets situation och behov.

Tips som ger snabb utdelning

Här nedan får du några tips som snabbt kan ge utdelning. 

Energiråd för företag

Kanske har din verksamhet tvingats dra ner på takten och då gäller det att försöka minska kostnader så gott det går. Tänk på att lokaler där verksamheten minskat kanske inte behöver stå fullt belysta och fullt uppvärmda. Tryckluft är en kostsam energibärare och försök att hålla drifttiderna så korta som möjligt, särskilt om du har ett läckande system. Apropå tryckluftläckage, passa på att göra underhållsarbeten om det finns tillgänglig egen personal. I affärslokaler finns ibland många elslukande halogenlampor som i dagsläget kanske inte behöver lysa hela tiden. Detta är bara några exempel på enkla åtgärder som kan ge snabba besparingar.

Ja, jag vill energieffektivisera mitt företaglänk till annan webbplats

Energiråd för hushåll

I dessa tider av karantän och arbete hemifrån kanske du tar dig en funderare kring hur du/familjen använder energi och transporterar dig/er i vardagen. Du kanske har frågor om hur du kan effektivisera hushållets energianvändning, kanske har du haft planer på att skaffa solceller eller elbil/elcykel?

Ja, jag vill energieffektivisera hemmalänk till annan webbplats

Rådgivning på distans med lokala rådgivare

Vill du få mer och fördjupad information om vad du kan göra för att minska företagets eller hushållets energikostnader och miljöpåverkan finns energirådgivarna tillgängliga på telefon, e-post samt videosamtal.

Camilla Funke (konsumtion, transporter)
Telefon 0511-325 77

Raéd Alwan (boende, uppvärmning, solceller, energieffektivisering i företag)
Telefon 0511-325 54


Denna sida uppdaterades 2020-05-26

Dela: