< >

2020-05-06

Mats Flygelholm ny förvaltningschef

Nu är det klart vem som efterträder Pontus Düring som förvaltningschef för Service och teknik. Mats Flygelholm tillträder den 15 juni 2020 och kommer att basa över fyra enheter i två kommuner.

Runt 30 personer sökte tjänsten och sex kallades till intervju. Idag står det klart att det blir Mats Flygelholm som tar över rollen som förvaltningschef för Service och Teknik.

- Mats tar över en välskött förvaltning och jag är övertygad om att Mats kommer axla ansvaret som förvaltningschef på ett mycket bra sätt och att han kommer fullfölja den positiva utveckling som påbörjats. Mats har också ett ledarskap och erfarenhet som kommer gagna både förvaltningen men också hela kommunen, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Mats Flygelholm har varit anställd i Skara kommun sedan 2003, först i omsorgsförvaltningen som ekonom och controller. Han kom till förvaltningen för Service och teknik 2012, där han har arbetat som controller innan han också blev administrativ chef och från januari i år stabschef.

Erfarenheterna som ledare och controller kommer han nu att ha nytta av i sin roll som förvaltningschef. Han är redan är förtrogen med organisationens målstyrning, budget och bokslut och har också haft personalansvar, så startsträckan blir kort.

- Det här känns jätteroligt och spännande. Jag är glad att ha fått möjligheten att kunna fortsätta på den inslagna vägen med att öka samarbetet, både internt inom förvaltningen men också tillsammans med övriga förvaltningar och Skara och Götene kommuner, säger Mats.

Förvaltningen för service och teknik jobbar över två kommuner; Skara och Götene med en gemensam nämnd. Ordförande Sture Nilsson välkomnar tillsättningen av Mats Flygelholm.

- Det är en kvalificerad kraft vi nu kan hälsa välkommen i en ny roll och vi ser fram emot ett bra och positivt samarbete framåt, säger Sture Nilsson.

Kontaktperson

Mats Flygelholm
Telefon 0511-324 14

 

Denna sida uppdaterades 2020-05-06

Dela: