< >

2020-02-06

Åtgärdar fuktskada i Vilans uterelax

I Vilans uterelax har man upptäckt en fuktskada. För några veckor sedan uppmärksammade man att färgen börjat släppa på lister och att en vägg buktade ut. När man gick vidare och undersökte uterelaxen hittade man fuktskador i väggarna i utrymmet där man går in till relaxdelen. Uterelaxen är sedan några dagar tillbaka avstängd.

Uterelaxen var byggd för bastubad och för relax med sköna fåtöljer. Uterelaxen är populär med bland annat Bastu Aufguss på tisdagar och lokalen hyrs ofta ut till föreningar. Däremot var inte relaxdelen byggd med fuktspärr för att klara av att man går dyblöt från duschen för att torka inne i relaxen. Vattnet från duschvätan har gått ner i klinkergolvet och därifrån sugits upp av väggarna runt omkring.

– Det är ändå bara fukt och inget mögel som vi nu hittat. Jätteskönt att vi hann upptäcka det i tid, även om det så klart är tråkigt att behöva göra om delar av golvet och väggarna, säger Anders Svärd, enhetschef på service och teknik.

Nu lägger man in fuktspärrar i golvet, våtrumsmatta och golvbrunn för att man ska kunna använda utrymmet som förut. Man byter också ut syllarna och river ut allt skadat material. Samtidigt passar man på att justera golvets fall från ytterdörren.

– Vi anpassar utrymmet och gör de åtgärder som krävs för att man ska kunna använda det som man hittills har gjort. Vi anpassar fastigheten till användarna i stället för tvärtom. Arbetet borde ta ett par veckor, säger Anders.

Denna sida uppdaterades 2020-02-06

Dela: