Jonas Svärd är både Årets företagare och Årets handlare i Skara

< >

2019-10-12

Prisregn på näringslivsgalan

Jonas Svärdh på Audio Video kammade hem två av de finaste utmärkelserna på årets näringslivsgala i Skara.

Utöver priset om Årets handlare blev han också utsedd till Årets företagare, en utmärkelse som har delats ut i Skara sedan 1988.

Näringslivsgalan hölls i år på Jula Hotell & Konferens och hade Skolstaden Skara som tema.

Priser och motiveringar

Årets företagare

Utses av organisationen Företagarna

”Årets företagare har i sann entreprenörsanda drivit upp ett bolag där fokus på kund, teknisk kompetens och kvalitet skapat ett fantastiskt företag. Framtiden ser ljus ut för Jonas och hans team och vi ser fram emot en fortsatt spännande resa.

Årets Handlare

Utses av Skara Handel

Jonas Svärdh på Audio Video tilldelas Årets Handlare för sin långsiktiga satsning på att bygga en modern butik med innovativt tänk i kombination med försäljning av tjänster. Jonas har också ett stort socialt engagemang i Skara inom både föreningslivet och handeln och hans butik har en stark attraktionskraft i Skara centrum.

Det goda exemplet

Utses av Samordningsförbundet

Grönlunds Plåt

Anders och Erik Nystedt

Priset delas ut till Grönlunds plåt AB för visat engagemang och ansvarstagande för de som idag står utanför arbetsmarknaden

Årets tillväxtföretag

Utses av ALMI

Skarabygdens elektriska

Niklas Johansson och Tony Karlsson

Har haft en tillväxt på 41% mellan 2017-2018

Årets Nyföretagare

Utses av Nyföretagarcentrum

Filip Larson och Sara Runsten, Stekosterian

Med en obegränsad energi, envishet och entusiasm har detta par tagit sin marknad med storm. Trots kort tid på marknaden har verksamheten haft såväl med- som motgångar om alltid har hanterats på bästa sätt. Att låta kunden vara en del av utvecklingen där den digitala arenan utnyttjas till fullo har visat sig vara en viktig del i företags framgång.

Sparbanken Skaraborgs entreprenörpris

Utses av Sparbanken Skaraborg

Stefan Ohlmander, EA Åkeri

Årets pristagare är en entreprenör i tiden. Förutom att driva en framgångsrik verksamhet, som har utvecklats både volym- och miljömässigt över tid, tar pristagaren också ett stort ansvar för det lokala tillväxt- och utvecklingsarbetet. Hans egen verksamhet genomsyras av ett tydligt CSR-tänk som handlar om att ta ansvar för hur företaget påverkar samhället ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Som exempel kan nämnas att nästan alla lastbilar kör fossilfritt.

Alla pristagarna samlade

 

Denna sida uppdaterades 2019-10-14

Dela: