< >

2019-09-27

Katedralelev till VM

Dubbla SM-guld 2019, silver på Ungdoms-OS 2017 och en seger i ett etapplopp tillhörande världscupen 2019. Wilma Olausson från Katedralskolan radar upp fina framgångar och meriterna. Nu är hon en av de utvalda till att tävla på VM i Yorkshire i Storbritannien.

2018 flyttade Wilma från Billdal i Göteborg till Skara. Det var Katedral och skolans framgångsrika cykelinriktning som lockade. Wilma har deltagit i flera stora tävlingar och visat sig vara en cyklist att räkna med i de större sammanhangen. Nu är hon på VM i Yorkshire och förhoppningarna om fortsatt fina prestationer är goda.

– Formen visade sig vara riktigt bra då jag lyckades vinna en världscup förra veckan (watersley challenge). Så jag hoppas på att jag ska kunna få en framskjuten placering men jag har ingen siffra eller nummer jag siktar efter utan jag ska bara försöka att göra mitt bästa och så får jag se hur långt det räcker, säger Wilma.

”Här på skolan är alla förstående”

Det krävs en hel del logistik och planering för att kombinera cyklandet och studier. Långväga resor för tävlingar och träningsläger påverka såklart den fysiska närvaron i skolan. På Katedralskolan är lärarna förstående och anpassar undervisningen så de uppfyller de uppsatta målen. Valet av gymnasieutbildning självklar för henne, trots att det innebar en flytt till en annan stad.

– Jag tycker att det fungerar mycket bra. Här på skolan är alla förstående till vad man håller på med vilket gör det lättare att hänga med i de olika ämnena. Dessutom har vi allt vad gäller cykel på samma ställe som där vi studera. Om jag skulle bott kvar i Göteborg hade det tagit mycket tid till att pendla fram och tillbaka till en skola, fortsätter hon.

På Katedral har man en chans att ge allt

På Katedralskolans cykelutbildning har flera framgångsrika cyklister formats. Enligt Wilma har utbildningen hjälp henne att nå dit hon är idag.

– Här är lärarna kunniga och målinriktade och de pushar en att nå sina mål. Som jag nämnde innan så har de förståelse för vad man gör. Vilket jag tycker har hjälpt om man ligger efter att man då kan få den hjälp man behöver för att komma ikapp igen. Att man har chans att både ge allt när det gäller studier och cykel, avslutar Wilma.

Denna sida uppdaterades 2019-09-27

Dela: