< >

2019-08-14

Var med på invigningen av Allemansland

Torsdagen den 15 augusti klockan 15 inviger vi Allemansland – en lekfull utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum. Utställningen och invigningen är öppen för alla och vi finns i Gamla biblioteket, på Biblioteksgatan 3 i Skara. Du kanske vet vem Krakel Spektakel, Herr Gurka eller Kusin Vitamin är och nu har du chans att lära känna dem! Sjung med i hans tonsatta dikter, ta med dig barn eller barnbarn och skapa i vår kreativa verkstad.

Utställningen har fokus på språk och passar ypperligt för dig som vill utforska, smaka på nya ord, testa teater, sjunga eller bara njuta av Hellsings alla karaktärer. Invigningen har ett späckat och ljudligt program som bjuder på både överraskningar och förfriskningar.

Allt i utställningen är gratis, men platserna är begränsade vid våra särskilda aktiviteter – så kom i tid. Vi som jobbar i och med utställningen pratar svenska, arabiska , tigrinja och engelska.

Utställningen pågår till den 3 november. I år skulle Lennart Hellsing ha fyllt 100 år, men hans böcker är fortfarande lika aktuella och tidlösa.

Denna sida uppdaterades 2019-08-14

Dela: