Foto från vänster: Ulrika Larsson, enhetschef och Beatrice Runesson, undersköterska.

< >

2019-06-12

Invigning på Vallehemmet

Under tisdag eftermiddag invigdes de två nya avdelningarna på Vallehemmet utanför Axvall.

Nu är avdelningarna Mellangården och Sörgården med totalt 14 boendeplatser invigda. Fyra av platserna är så kallade växelvårdsplatser, för de personer som växlar mellan att bo hemma och på boendet, och de övriga tio är vanliga äldreboendeplatser.

– Det är jättekul att vi kan erbjuda detta till de Skarabor som väntar på en plats. Från och med nästa vecka kommer de platserna för permanent boende att vara uthyrda, berättar Ulrika Larsson som tillträdde som vikarierande enhetschef för Vallehemmet i april.

De två avdelningarna har tidigare använts som boende för ensamkommande. Nu har man anpassat lokalerna utifrån ändamålet och gjort det hemtrevligt.

– De rum som är permanenta äldreboendeplatser har i princip bara en säng. Här har den som ska flytta in med sig sina egna möbler och inreder så som den själv vill. Men växelvårdsplatserna är inredda och hit har bland annat personalen skänkt en del inredningsprylar för att göra det hemtrevligt, säger Ulrika.

”Vi tycker det är jättekul med nytt”

Personalen har minst sagt varit delaktiga i de två nya avdelningarna som nu har färdigställts och invigts. Beatrice Runesson arbetar som undersköterska på Vallehemmet och ser väldigt positivt på den satsning som kommunen gjort.

– Det är jättekul att man gjort detta, det blir kul med lite nytt, säger hon.

 

Foto: En av växelvårdsplatserna

Efterlängtade platser

Det var omsorgsnämndens ordförande Gunilla Druve Jansson som klippte bandet till de nya avdelningarna och höll ett tal om äldreboendets historia och fram till idag. Anette Svensson Nordlandet som är avdelningschef för avdelningen vård och omsorg var också på plats under invigningen.

– Platserna var efterlängtade och nu är kön till boendeplatser hanterbar, avslutar Anette.

Denna sida uppdaterades 2019-06-12

Dela: