< >

2018-02-27

Språk i alla former när Katedralskolan tar emot europeiska gäster

Sedan 2016 deltar Katedralskolan i Skara i ett EU-projekt inom ramen för det som kallas Erasmus+. Det handlar om ett samarbete mellan skolor i Sverige, Slovenien, Belgien och Tyskland.

Under projektnamnet "Brains in Action" är målet att uppmärksamma och inspirera högpresterande ungdomar, samt att verka för ökad kunskap bland lärare och övrig skolpersonal om olika typer av särbegåvning och prestation.

Både elever och lärare från de fyra deltagande skolorna deltar.

Efter en inledande planeringsvecka i Maribor, Slovenien, hösten 2016 har elever från Katedralskolan deltagit i projektveckor i Tyskland med fokus på matematik och naturvetenskap, samt i Belgien, då temat var samhällsfrågor och migration.

Språk i alla former

Nu pågår en projektvecka på Katedralskolan i Skara med fokus på språk och medier. Bl a föreläser Jonas von Essen om hjärnans oanade resurser för inlärning. Arkeolog Maria Vretemark berättar om de kristna vikingarna i Varnhem och runskriftens hemligheter. Dessutom pågår studiebesök på Högskolan i Skövde om  dataspelsutveckling, om journalistiskt skrivande på Mariestads-Tidningen, och mycket annat.

Deltagande lärare får fortbildning, exempelvis i form av en föreläsning av Roland S Persson, professor vid Högskolan i Jönköping.

Under hösten 2018 sammanfattas projekten i en rapport, som är tänkt att bli till hjälp och stöd i frågor om särbegåvning och högpresterande elever.

Kontaktpersoner

Gabriella Andersson
Ämneslärare Katedralskolan
Telefon 070-327 73 24

Johan Hjertén
Förstelärare Katedralskolan
Telefon 070-932 65 29

Denna sida uppdaterades 2018-02-27

Dela: