< >

2017-01-27

Gruppträffar för språkvänner

PRESSINBJUDAN

  • Datum och tid: 31 januari klockan 18-20
  • Plats: Prubbasalen, Nya biblioteket.
  • Tema: Träffa ambulansen

Språkvänsprojektet har pågått i tre månader och har hittills fått in 130 anmälningar från personer som vill bli språkvän. Ambitionen med projektet är att få människor att mötas och synliggöra de mötesplatser som redan finns. Nu anordnas också gruppträffar som komplement.

Åtta gruppträffar planeras i vår

Ett sätt att få etablerade och nya Skarabor att lära känna Skara är Språkväns gruppträffar där redan etablerade aktörer får visa upp sina verksamheter. Den 31 januari finns möjlighet att träffa ambulanspersonal som har med sin ambulansbil. Ambulanspersonalen berättar om svensk sjukvård och har olika aktiviteter med sjukvård som tema. Integration är en viktig del i ambulansens arbete, med två heltidsanställda som åker runt till asylboenden för att informera om svensk sjukvård. Det kommer under träffen på biblioteket även finnas möjlighet att ställa frågor till personalen, fika och lära känna nya vänner.

- Det finns ett stort engagemang i Skara för att ge nyanlända bra förutsättningar att trivas i staden. Tanken med Språkvän är att nyanlända ska få en möjlighet att träna på svenska tillsammans med vänner. Då uppstår ett ömsesidigt utbyte som förhoppningsvis ger nya perspektiv, säger projektledare Karin Lövgren.

Samarbetsparter hittills i projektet är ambulanscentralen, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Sensus, Skara missionsförsamling, Svenska kyrkan, Falköpings kommun, Ljungstorps bygdegårdsförening, Västergötlands idrottsförbund och After School Club, och projektet hoppas på ännu fler.

Mer information om projektet Språkvän

Kontakt

Karin Lövgren, projektledare
Telefon 0511-326 50

Denna sida uppdaterades 2017-01-27

Dela: