Näringslivråd
< >

Nätverk och mötesplatser

I Skara finns ett flertal nätverk och mötesplatser som kan hjälpa, stötta och vara användbara för näringslivet. Nedan följer en kort beskrivning av deras områden. Du kan läsa mer om deras verksamheter i deras egna kanaler som vi länkar till här på sidan.

Business Region Skaraborg

Skara kommun ingår i ett samarbete med hela Skaraborg. Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner. Deras uppdrag är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser. Verksamheten är ett samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner och är ett regionkontor till den nationella organisationen Business Sweden.
Business Region Skaraborg Länk till annan webbplats.

Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter.
Fastighetsägarna Länk till annan webbplats.

Företagarna Skara

Företagarna Skara skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.
Företagarna Skara Länk till annan webbplats.

Gröna Möten

Gröna Möten presenterar nyaste forskningen till lantbrukare och företagare inom de gröna näringarna. Under enkla former möts man i dialog kring aktuella ämnen som beror alla aktörer inom de gröna näringarna
Gröna Möten Länk till annan webbplats.

MEGA+

MEGA+ (tidigare MEGA) är Skaras näringslivsförening. Sammanhållning och gemensam tro på Skara är grunden för arbetet. Föreningen ska verka för en attraktiv, levande stad med hållbar tillväxt och lokalt engagemang i fokus. Föreningens arbete syftar att alltid jobba för Skaras bästa. Mottot är: TILLSAMMANS FÖR SKARA. Föreningen bildades som en centrumförening 1999, men ombildades till en näringslivsförening den i mars 2021.
MEGA+ Länk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.
Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

Näringslivsfrukostar

Skara kommun anordnar också mötesplatser för näringslivet, bland annat näringslivsfrukostar för att nätverka och utbyta idéer. Vi bjuder på enklare frukost. Vi byter plats och tema för att beröra olika delar i vår kommun.
Se utbudet av intressanta frukostar

Nätverk för besöksnäring och kreativa näringar

Ett nätverk för verksamheter inom besöksnäring, kreativa och kulturella näringar. Mötena är till för gemensamma frågor, studiebesök och dialog.
Kontakta Helena Nyman Friberg om du vill delta.

Nätverk för tillverkningsindustrin

En gång per kvartal träffas verksamheter inom tillverkningsindustrin i Skara. Mötena är till för gemensamma frågor, studiebesök och dialog.
Kontakta Helena Nyman Friberg om du vill delta.

Skara Handel

Skara Handel är Skaras köpmannaförening och har som mål att stärka handeln i Skara. De anordnar bl.a. handelsrelaterade aktiviteter såsom nationaldagen och skyltsöndagen på första advent. För medlemmarna ordnar de även utbildningar m.m. 
Skara Handel Länk till annan webbplats.

Skara Hästland

En förening som arbetar för att samla alla resurser och hästkrafter inom hästnäringen i Skara med omnejd.
Skara Hästland Länk till annan webbplats.

Vallevägen

En ideell förening som verkar för företagande och utveckling av vårt geografiska område, som sträcker sig från Varnhem till Böja.
Vallevägen Länk till annan webbplats.


Denna sida uppdaterades