Näringslivråd
< >

Nätverk och forum

I Skara finns det ett flertal nätverk och forum som kan hjälpa, stötta och vara användbara för näringslivet. Nedan följer en kort beskrivning av deras områden. Du kan läsa mer om deras verksamheter i deras egna kanaler som vi länkar till här på sidan.

Business Region Skaraborg

Skara kommun ingår i ett samarbete med hela Skaraborg. Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner. Deras uppdrag är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser. Verksamheten är ett samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner och är ett regionkontor till den nationella organisationen Business Sweden.
Business Region Skaraborglänk till annan webbplats

Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter.
Fastighetsägarnalänk till annan webbplats

Företagarna

Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.
Företagarnalänk till annan webbplats

MEGA

MEGA:s syfte och mål är att utveckla Skara centrum till att bli en attraktiv mötesplats för konsumenter, handel och besökare. Att ta tillvara medlemmarnas intressen genom information, marknadsföring, aktivitetsdagar, driva projektledning och ge annan service. 
MEGAlänk till annan webbplats

Näringslivsfrukostar

Skara kommun anordnar också mötesplatser för näringslivet, bland annat näringslivsfrukostar för att nätverka och utbyta idéer. Vi bjuder på enklare frukost. Vi byter plats och tema för att beröra olika delar i vår kommun.
Se utbudet av intressanta frukostar

Näringslivsråd

Ett råd med företagare, politiker och kommunrepresentanter. Rådet verkar för ett bättre företagsklimat i kommunen.
Näringslivsrådet

Skara Handel

Skara Handel är Skaras köpmannaförening och har som mål att stärka handeln i Skara. De anordnar bl.a. handelsrelaterade aktiviteter såsom nationaldagen och skyltsöndagen på första advent. För medlemmarna ordnar de även utbildningar m.m. 
Skara Handellänk till annan webbplats

Skara Hästland

En förening som arbetar för att samla alla resurser och hästkrafter inom hästnäringen i Skara med omnejd.
Skara Hästlandlänk till annan webbplats

Vallevägen

En ideell förening som verkar för företagande och utveckling av vårt geografiska område, som sträcker sig från Varnhem till Böja.
Vallevägenlänk till annan webbplats


Denna sida uppdaterades 2020-03-03

Dela: