< >

JOBB SKARA 2022

18 maj 2022

Skara Kommun arrangerar yrkeslivsmässan JOBB SKARA vartannat år. Senaste mässan ägde rum 9 januari 2020 i Vilanhallen. Nästa tillfälle är planerat till den 18 maj 2022. Anmälan utställare Länk till annan webbplats.

På mässan visar Skaras arbetsgivare upp sig och de yrken som finns. Nytt för i år är att mässan är öppen för allmänheten. Är du nyfiken på Skaras arbetsmarknad och yrkesliv – välkommen!

Syftet är att:
- ge ökad stolthet och kännedom om vårt lokala arbets- och näringsliv
- inspirera till kommande utbildnings- och yrkesval
- möjlighet att ställa frågor och möta yrkesgrupper
- säkra framtida bemanningar

Alla är välkomna att delta på mässan men Skaras elever i Skara i årkurs 8, 9 och gymnasieskolorna deltar på skoltid. Även elever och deltagare från Lärcentrum är inbjudna till mässan.

Utställare

Vill ni vara med och visa vilket fantastiskt näringsliv vi har? Detta är ett sätt att säkra framtida bemanningar men också att skapa stolthet och kunskap om vårt lokala näringsliv. Vi behöver veta hur många som kommer från er verksamhet och vilka yrken ni vill presentera. Vi bjuder på en enkel lunch samt trycker upp skyltar med yrket du företräder, och vill därmed också veta hur många som ska ha lunch samt ev. allergier. Anmälan utställare från näringslivet Länk till annan webbplats. 

Program utställare

07.00        
JOBB SKARAs värdar finns på plats. Värdarna bär en grön JOBB SKARA-skylt runt halsen. Ett kuvert delas ut per anmält företag/organisation/förvaltning. I det finns information om dagen, yrkesskyltar och placeringsöversikt. De som önskar placera fordon utanför eller liknande för att presentera sin verksamhet kontaktar en värd för placering.

08.00
'Green room' öppnar en trappa upp till höger. Här finns dryck och förtäring och här kan ni ställa av väskor och jackor. En värd finns på plats här hela dagen. Hit har bara utställarna tillträde.

09.00
Yrkeslivsmässan JOBB SKARA öppnar. I entrén tar studie- och yrkesvägledare emot eleverna. Eleverna besöker mässan schemlagt under dagen och har upp till 1,5 h på sig att gå runt och utforska.

11.00
Enkel lunch i form av wraps finns i 'green room'. Mässan stänger inte för lunch utan besöks löpande av elever.

15.00
Mässan stänger.

Gemensam hashtag

Glöm inte att använda #jobbskara när ni kommunicerar om mässan i sociala medier.

Vanliga frågor

Hur presenterar man de yrken som finns i organisationen men inte deltar på mässan?
Vi trycker skyltar för de yrken ni har representerade på mässan. Övriga yrkesroller i er verksamhet har ni fria händer att visa upp. Gör en skylt, ett bildspel eller en backdrop.

Får utbildningsaktörer ställa ut på mässan?
Mässan är en inte en utbildningsmässa men om du vill berätta om ditt yrke som t.ex. rektor eller lärare är du välkommen att delta.

Kan företag eller verksamheter utanför Skara delta?
Mässan är först och främst för företag från Skara men verksamheter som finns i Skara är välkomna att höra av sig. T.ex. Försvarsmakten, Sjukhus o.s.v.

Jag var anmäld 20 januari, är jag per automtik anmäld vid nästa tillfälle?

Nej, en ny inbjudan kommer att skickas ut när datumet är beslutat och du kommer då behöva anmäla dig igen.

Information till besökare

Alla elever i årskurs 8, 9 (Viktoriaskolan och friskolan Metis) och gymnasieskolorna (Katedralskolan, Uddetorpskolan, Axevalla hästcentrum och Olinsgymnasiet) samt elever och deltagare från Lärcentrum är inbjudna. Mentorerna meddelar vilka tider respektive klass ska besöka mässan samt vilka förberedelser som eleverna behöver.


Den här sidan uppdateras löpande med ny information om JOBB SKARA

Denna sida uppdaterades