< >


Centralköket har flyttat till Viktoriaskolan

I måndags gick flytten för centralköket från Malmgatan till Viktoriaskolan. Framöver kommer köket att heta Viktoriaskolans kök, men fortsätter att vara ett centralkök. Det "nya" centralköket är en sammanslagning av centralköket, Djäkneskolans kök och Teglaskolans kök.

I Viktoriaskolans kök kommer det dagligen att tillagas 3500 luncher, varav cirka 600 serveras på skolan. I köket kommer det att finnas 10-12 medarbetare som roterar på kökets samtliga stationer.

När vi frågade kostchef Kristina Fahlgren Palm vad som kommer att vara den största skillnaden i det nya köket mot det gamla svarar hon utan dröjsmål att det är de nya maskinerna, att de kommer få ett bättre flöde i lokaler och produktion, att de har ett separat tillagningsrum för dietmat och framför allt; den dagliga kontakten och närheten till 600 av kökets gäster. Detta ger möjlighet till mer direkt respons för kockarna i centralköket, de kan direkt se själva vilka rätter som går bra eller mindre bra. De mest populära rätterna just nu är tacos, stekt fläsk med löksås och färsk stekt fisk.

Restaurangen som ligger i anslutning till det nya köket kan ta 150 sittande gäster. Detta betyder att det kommer att vara minst fyra sittningar varje dag.

 

Serveringen sett från restaurangen

Serveringen

Tillagningsköket

Stooooora redskap behövs till de stooooora grytorna

Såskokning pågår i tillagningsrummet för dietmat

Kommentarer
 1. Elia Lindgren
  Hej, jag undrar om maten som serveras i Katedralskolan är samma sorts mat som serveras i Viktoriaskolan, kommer all er mat ni skickar ut ifrån samma produkter?
  # 16
  fredag, 13 september kl. 10:27
 2. Susanne Jonsson
  Hej
  Tråkigt att ni var missnöjda med maten.
  Ta gärna kontakt med mig så kan vi reda ut era frågor.

  Vänlig hälsning
  Susanne Jonsson
  Enhetschef Kostenheten.
  mobil 0702193210
  # 3
  måndag, 28 maj kl. 13:06
 3. Martha Järnefors
  Jag har i dag söndag 27/5-2018 ätit den av centralköket i Skara lagade maten. I dag smakade maten bättre än i går, men jag kan inte förstå varför det endast serveras ett lunchalternativ och ingen salladsbuffé finns tillgänglig på matbordet.
  hälsningar Lennart, Ingrid och Martha.
  # 2
  söndag, 27 maj kl. 13:16
 4. Martha Järnefors
  Till Centralköket, Skara kommun.
  Vart tog matlagningskonsten vägen?
  I dag lördag den 26/5-2018, serverades endast en fiskrätt med en grönmelerad potatis till. Fisken var dessutom inte helt genomstekt.
  Missnöjd kund.
  # 1
  lördag, 26 maj kl. 16:59
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades