< >


Insidan just nu

Nu är det ungefär 1 månad sedan vi hade öppet hus i Viktoriaskolan. Arbetet har rullat på utan några större problem och man kan mer och mer se hur det kommer att se ut när det är klart. Det är riktigt spännande att följa arbetet och se hur en helt ny skola tar form!

Markanläggning

Under hösten har en del marknanläggningsarbeten gjorts, dessa stoppas till viss del upp av den tidiga snön, men om det blir mildväder kan vi fortsätta med exempelvis plattläggning och körytor. Norra sidan är snart klar och södersidan är påbörjad. Om snön försvinner kommer vi att montera permanenta betongmöbler som ska finnas på skolgården. Arbetet ute hänger mycket på vintervädret och tjälen i marken.

Våningsplan

Inomhus fortsätter målning av väggar och undertak. Vi monterar också glasväggar och dörrar till klassrummen. Glasväggarna till klassrummen kommer att frostas i olika mönster. Detta gör vi för att insynen i rummen inte ska bli lika markant men för att vi ändå ska få så mycket ljusinsläpp inåt i huset som möjligt.

Centralkök

I centralköket är alla ytskikt klara och vi har fått kylar och frysar på plats. Innan jul räknar vi med att köksinredningen levereras och att vi kan börja sätta upp den.

Inredning

Möbelinköpen till huset är i full gång. Projektchef Mikael och verksamhetschef Annelie har ett nära samarbete där de tillsammans gör kravspecifikationer till inredningen. Till sin hjälp har de konsulter och arkitekter som ser på husets möjligheter kopplat till verksamhetens behov.

Nästa rapportering från insidan av huset blir i mitten på december.

 

Markanläggning

Väggytskikt till klassrummen sätts upp

Glasfrostningar

Glad och goa gubbar monterar glasväggar

Mattläggning

Mattan som läggs i de centrala utrymmena

Danssalen och golvet som ska läggas där

Grönt golv i NO-salarna

Utsikt över atriet

Trappräcke

Mikael blickar ut över Skara från ett lärararbetsrum

Centralköket

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades