< >


Selfie-Annelie :)

Häng med på Skara 7-9:s resa till Viktoriaskolan!

Tiden går som bekant fort och nu är det mindre än ett år kvar till att Skara 7-9 med såväl lärare som elever ska flytta in i Viktoriaskolan. Spännande!

Det finns en hel del förväntan i luften men självklart också frågor och funderingar. Att flytta in i en helt ny skola med helt nya möjligheter och en vision om framtidens lärande skapar ofrånkomligt massvis av nya idéer samtidigt som många också undrar; hur kommer det bli?

Exakt hur det kommer att bli kan ingen av oss veta, men vad vi kan göra är att tillsammans arbeta för att såväl lärare som elever har de bästa förutsättningarna för att gå in i den nya skolan med allt vad den erbjuder.

Inför läsåret 2014-2015 blev Djäkneskolan och Teglaskolan en ny, tillfällig, skolenhet med namnet Skara 7-9. Det var vårt första steg mot att sammanföra två skolor till en. Sedan dess har olika processer och arbeten pågått för att förbereda inför flytten till Viktoriaskolan. Nu under hösten har vi påbörjat ett större arbete som innebär att hela personalgruppen kommer att arbeta igenom ett antal teman, som vi ser att vi behöver skapa samsyn kring, för att ha de bästa förutsättningarna när vi flyttar.

Jag tänkte att ni kanske vill hänga med på vår resa, och få en inblick i vad vi har för oss? Genom en blandning av personliga blogginlägg och mer faktabaserade inlägg kommer vi framöver att berätta om denna resa - häng med!

Nästa gång vi hörs berättar jag om vårt besök på Viktoriaskolan den 22 september.

Hälsningar Annelie

Vem är Annelie?
Annelie arbetar på barn- och utbildningsförvaltningen och är chef för elevhälsan och skolområde 1-16. Annelie har arbetat i olika roller på barn- och utbildningsförvaltningen i sammanlagt 24 år. Annelie är legitimerad lärare och säger att längtan efter att få lära ut aldrig kommer att sina. Dessutom har hon som före detta fotbollsspelare spelat match mot Pia Sundhage!

 

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades