< >


Nu blir Skara ännu vackrare

Häromdagen utsågs Skara till Skaraborgs vackraste stad av arkitekturskribenten Mark Isitt.

Isitt nämnde bland annat att Skara varit en plantskola för arkitekter och att varje generation fått göra avtryck i stadens långa byggnadshistoria. Tusen år har gjort oss kloka. Och nyfikna på framtiden. Därför gläds vi över att Viktoriaskolan kommer att bli ett nytt arkitektoniskt utropstecken i stadsbilden.

Fönster och fasad

Viktoriaskolans ytterfasad kläds nu i sin formmässigt spännande och estetiskt tilltalande skrud. Fasaden kommer att bestå av ”skärmtegel” som är en hårdbränd keramikplatta i storleken 150x30 cm, och som finns i sex olika mönster och färger. Materialet är inte bara snyggt att se på. Det är även miljöklassat, med lågt underhållsbehov och därmed långsiktigt hållbart.

Att fönstersättningen löper över tre våningar på fasaden är tämligen unikt. Det ger byggnaden en alldeles egen karaktär som känns levande och inbjudande.

 

Kommentarer
 1. Alf Ståhl
  Fantastisk byggnad! Har sett den del där de klätt fasaden med plattor i olika kulörer. Kommer att bli elegant. Fönstersättningen är jättefin där man inte bara har raka rader.
  Blir lite stolt att bo i en stad där man vågar satsa på nya byggstilar.
  # 2
  tisdag, 7 juni kl. 19:57
 2. Inger Karlsson
  Det ser ut som om det låg i en storstad Inte i en liten pittoresk och charmig liten stad som Skara
  # 1
  tisdag, 7 juni kl. 18:58
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades