< >


Intervju med Bengt-Ove Andersson, arbetsledare

Novemberskyarna ligger tunga över staden och man har mest lust att krypa in i bekvämligheten inomhus, men på byggplatsen är det full aktivitetet. Just den här dagen skall de tunga fackverksbalkarna monteras, en spännande process och väl synlig för alla som far förbi. Se tidigare blogginlägg.

Utanför grindarna ser man en och annan som följer arbetet på bygget med stort intresse. De största följarna är kanske ändå barnen inne på Björkbackens förskola som har första parkett när det gäller det som händer på den blivande skolan. Dessa barn kommer kanske en dag själva att gå på högstadiet just precis här.

Trots allt som händer denna dag ska jag få några ord med Bengt-Ove Andersson, som arbetar för huvudentreprenören PEAB. Hans uppgift är att vara arbetsledare för dem som är involverade i stommontaget och samordna arbetet. Det omfattar ett antal egna medarbetare och folk från andra leverantörer, kanske sammanlagt 15 personer.

Utmaningar och glädjeämnen
Jag frågar Bengt-Ove vad han ser som utmaningar och glädjeämnen i skolbygget.
- Just nu befinner vi oss i det skede som innebär flest utmaningar för oss, nämligen monteringen av de stora och mycket tunga fackverksbalkarna. Efter det övergår vi till att montera gipsväggar invändigt. Tidigare under sommaren hade vi en hel del arbeten med pålning av berggrunden innan bygget kunde ta fart på allvar. Det roliga för min del är att inget projekt är det andra likt. Men det är kanske enda gången i karriären som man gör något sådant här.

Bengt-Ove har tidigare arbetet på en rad olika byggen, allt från järnvägsbroar och villor till påbyggnader vid sjukhuset i Näl och högt uppe på Gothia Towers. Han kommer att vara inkopplad på bygget i ungefär ett år till innan nästa skede i byggnationen startar med installationer av olika slag. Vad som händer sedan vet han inte. Kanske något nytt lika spännande bygge väntar. Någonstans i västra Sverige.

/Helena Långström Schön

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades