< >


Viktoriaskolan ovan mark

Arbetet med byggnationen fortskrider. Under sommaren gjöts bottenplattan i källarplanet och efter det monterades källarväggar och bjälklag av betong. Nu har turen kommit till golvvärmen, som just nu installeras i det atrium som ska bli skolans centralhall.

Bygge med extra dimension
Mikael Leijon på Servive & Teknik leder arbetet med bygget av Viktoriaskolan. Visst undrar man lite: Hur känns det egentligen att jobba med ett projekt som kommer att ge avtryck för lång tid framöver?

- Alla byggprojekt är spännande, men det här blir lite extra, konstaterar Mikael. Det är många människor inblandade i processen och att få vara med att skapa något som blir bestående ger en extra dimension till arbetet för oss alla. Viktoriaskolan kommer att bli ett landmärke, på samma sätt som biblioteket och andra offentliga byggnader. Det är också det största uppdrag jag har haft i min nuvarande roll som projektledare, säger Mikael.

Den största utmaningen blir enligt Mikael att behålla hela den arkitektoniska idén samtidigt som det finns tekniska och ekonomiska ramar att förhålla sig till. Tidsplanen ser ut att hålla och då invigs Viktoriaskolan till skolstarten i augusti 2017. Under oktober/november 2015 kommer stommen att resas.

Visningar framöver
När nu arbetena börjar bli synliga ovan mark kommer intresset att öka för att följa bygget. 

 - Öppet hus eller liknande kan bli aktuellt framöver, men då talar vi om tidigast nästa höst, säger Mikael.

Webbkamera
På förslag från en invånare monterades tidigt en webbkamera upp så att det går att följa bygget i realtid. Följ länken! Länk till annan webbplats.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades