< >

Feriepraktik 2021

I början av april 2021 öppnar vi ansökan för årets feriepraktik. Feriepraktik är en utmärkt chans för dig att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare och bilda en egen uppfattning om hur det är ute på en arbetsplats.

För att kunna söka ska du vara född 2004 eller 2005 och folkbokförd i Skara kommun. När handledaren har visat dig arbetsuppgifterna är det viktigt att du förstår och följer de eftersom du själv ska kunna utföra arbetsuppgifterna på arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Feriepraktik sker i första hand i kommunens förvaltningar, bolag eller föreningar. Exempel på platser är:

  • Förskola/fritids
  • Vård och omsorg (Sociala aktiviteter/köksuppgifter)
  • Lokalvård
  • Kök
  • Fastighetsskötsel/vaktmästeri
  • Cafe/butik

Information om perioder

Feriepraktiken kommer att ske under 3 veckor där man praktiserar 90 timmar totalt. Dessa tre veckor infaller i huvudsak under två perioder. Det vanligaste är att man under period 1 praktiserar vecka26-28, och under period 2 vecka 30-32. Dock finns det vissa undantag, exempelvis är vissa platser förlagda mellan vecka 25-27 eller mellan vecka 31-33. Får ni erbjudande om plats kommer ni få information om exakt vilka veckor ni ska praktisera.

Man ansöker via Skara kommuns hemsida, och ansökan görs i ett rekryteringssystem som heter Varbi. Har man sökt tidigare år kan man använda samma användarnamn och lösenord som man använde tidigare år.

Har ni frågor eller funderingar kring årets feriepraktik kan ni maila till:
Feriepraktik@skara.se

Ni kan även prata med Andreas Ljungström på telefonnummer 0511-324 78

Denna sida uppdaterades

Dela: