< >

Feriepraktik 2022

Mer information om vad som gäller för 2022 kommer inom kort.

Feriepraktik är en utmärkt chans för dig att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare och bilda en egen uppfattning om hur det är ute på en arbetsplats.

För att kunna söka ska du vara född 2005 eller 2006 och folkbokförd i Skara kommun. När handledaren har visat dig arbetsuppgifterna är det viktigt att du förstår och följer de eftersom du själv ska kunna utföra arbetsuppgifterna på arbetsplatsen.

Den pågående pandemin har påverkat förutsättningarna för årets feriepraktik och vissa verksamheter kan tyvärr inte ta emot feriepraktikanter i år. Skara kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att säkerställa unga och vuxnas arbetsmiljö. Alla platser som skapats är i nuläget preliminära och förändringar under tidens gång kan förekomma, beroende på hur läget utvecklar sig. Vid eventuella förändringar kontaktas berörda ungdomar för vidare planering.

Ansök till feriepraktik - Ansökningstiden har gått ut  Länk till annan webbplats.

Arbetsområden

Feriepraktik sker i första hand i kommunens förvaltningar, bolag eller föreningar. Nedan ser du exempel på platser. Klicka på varje rubrik och läs mer om varje område.

Tycker du att det är kul att arbeta med barn och deras lärande och utveckling? Som feriepraktikant på en förskola eller ett fritids så kommer man få uppleva en vardag med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Förutom att vara delaktig i alla inne och uteaktiviteter med barnen så får man räkna med att också få städa och ta ansvar för olika köksuppgifter. För att arbeta här krävs utdrag ifrån belastningsregistret

Att jobba med besöksnäring handlar om att ge information och service till besökare och turister i Skara. I detta arbete behöver man vara utåtriktad, social och ha en känsla för service.
Är du estetiskt lagd och tycker om teater och musik så kan du även söka hit, då man också kan få använda sin kreativa sida igenom skådespeleri eller gatumusik.

Här kan man få arbeta antingen i ett storkök som köksbiträde, i ett café som servitör eller i en kiosk. Platserna kräver att man har känsla för service och gärna är intresserad av matlagning eller bakning. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna.

Som vaktmästare/fastighetsskötare ansvarar man för den inre och yttre skötseln av fastigheter/egendomar. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men trappstädning, skötsel av grönytor, rabatter, häckar och träd förekommer ofta. Trivs du med att arbeta utomhus med ett fysiskt och praktiskt arbete så kanske detta är något för dig.

Vill du vara med och utveckla Skara kommun till en ännu bättre plats för unga? I så fall hoppas vi att du söker feriepraktik som ung kommunutvecklare hos oss på kommunledningsförvaltningen. Du kommer bland annat få lära dig mer om olika samhällsfrågor och hur man som ung kan vara med och påverka utvecklingen i Skara kommun. Att arbeta som ung kommunutvecklare är viktigare än du tror!

Information om perioder

Mer information kommer inom kort.

Ansökan till feriepratik görs i ett rekryteringssystem som heter Varbi. Har man sökt tidigare år kan man använda samma användarnamn och lösenord som man använde tidigare år. 

Ansök till feriepraktik - ansökningstiden har gått ut Länk till annan webbplats.

Har ni frågor eller funderingar kring årets feriepraktik kan ni maila till:
Feriepraktik@skara.se

Denna sida uppdaterades