< >

2018-03-02

Ensamkommande på träff om sommarjobb

Under måndagskvällen den 26 februari 2018 arrangerade vi tillsammans med Skara Sommarland en informationskväll för ungdomar som kommit till Skara som ensamkommande. Vi berättade om våra verksamheter och möjligheten till sommarjobb.

Jag inledde och berättade att Skara kommun har ett integrationsarbete där en del handlar om samarbete för arbete och sysselsättning. Skara Sommarland har haft väldigt positiva erfarenheter av att arbeta med nyanlända från etableringen och ser det som sitt ansvar som näringslivsaktör att ta ett socialt ansvarstagande.

Detta har lett till att vi har nu har ett samarbete som har mynnat ut i en kväll där ungdomarna bjöds in. Elias Nelzen, som är HR-chef för Skara Sommarland, berättade om parken och de olika tjänsterna som man kan söka. Elias pratade om att vara Artist – att Skara Sommarland inte söker personer med långa CV:n. De söker istället personligheter som har ett positivt bemötande och har förmåga att ge gästerna ett minne för livet.

Elias berättade sedan om hur ansökningsprocessen går till och visade hur man ansöker om jobb. Han gick också igenom Skara Sommarlands värdegrund och pratade jämställdhet och bemötande. Av de 17 ungdomar som kom skrev omkring 13 upp sig som intresserade av jobb.

Vi kommer att fortsätta samarbeta med Skara Sommarland och förhoppningsvis får ett antal ensamkommande ungdomar sitt första sommarjobb i sommar!

Isabelle Waldenvik
Integrationssamordnare i Skara kommun

Kommentarer
 1. Isabelle integrationssamordnare
  Hej Mahmoud,

  Var du med på träffen om sommarjobb på Skara sommarland? Om inte så föreslår jag att du tar kontakt med deras HR avdelning och lämnar intresse om jobb. Elias Nelzen arbetar med sommarrekryteringar. Nedan länk till ansökningssidan.
  https://www.sommarland.se/jobba-hos-oss/varldens-roligaste-sommarjobb

  Lycka till! /Isabelle
  # 17
  tisdag, 27 mars kl. 14:24
 2. Jag är jätte intereserad om att jobba
  Och jag femton år hoppas att jag får jobb
  # 1
  måndag, 5 mars kl. 20:23
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades 2018-03-02

Dela: