Nyheter om coronaviruset från Skara kommun

Skara kommun följer patientsekretessen strikt. Det innebär att vi inte kommer att lämna ut information om eventuellt smittade individer inom kommunens verksamheter.

Läs nyheten

Från och med den 31 mars stänger Skara bibliotek ner lokalerna men erbjuder istället böcker i en påse vid dörren, så kallad take away. För personer som är 70 år eller äldre erbjuder biblioteket utkörning av böcker hem till dörren.

Läs nyheten

Katedralskolan håller nu distansutbildning för sina elever, och därmed håller inte lunchmatsalen öppet. Skolan kommer dock ändå att se till så att eleverna får lunch.

Läs nyheten

Vanligtvis brukar containrarna för trädgårdsavfall ställas ut i mitten av april men i år, som en följd av att många är hemma mer på grund av coronaviruset, kommer Avfallshantering Östra Skaraborg att börja ställa ut containrarna redan från och med idag.

Läs nyheten

För att minska smittspridningen av covid-19 har kommunen beslutat att hålla lek- och lärutställningen Bok & Lek i Gamla biblioteket stängt för allmänheten. Efter påskhelgen tas ett nytt beslut.

Läs nyheten

Den pågående pandemin påverkar hela samhället och i näringslivet märks effekterna redan genom färre kunder eller minskad orderingång. Det ekonomiska läget kan bli ansträngt särskilt för mindre företagare. Skara kommun ser det som en självklarhet att stötta och underlätta för företagen.

Läs nyheten

För att undvika onödig smittspridning har kommunen beslutat att införa besöksrestriktioner på alla gruppbostäder. Istället för att besöka boendet rekommenderas att träffa de som bor här på andra sätt.

Läs nyheten

Både större och mindre evenemang och aktiviteter ställs in just nu. Detta gäller främst arrangemang under mars månad, men även evenemang i april och maj påverkas. Vissa av evenemangen ställs inte in utan senareläggs.

Läs nyheten

Katedralskolan har, med anledning av regeringens rekommendation om att stänga alla gymnasieskolor, vuxenutbildningar och högskolor och istället bedriva distansutbildning, beslutat att följa dessa rekommendationer. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset Covid-19.

Läs nyheten

På en pressträff nu på förmiddagen meddelade statsminister Stefan Löfven att alla gymnasieskolor, vuxenutbildningar och högskolor rekommenderas att stänga och att bedriva distansutbildning från och med imorgon. Detta med anledning av att minska risken för smittspridning av coronaviruset Covid-19.

Läs nyheten

Barn som är sjuka ska stanna hemma. Är ditt barn sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Läs nyheten

För att motverka allmän smittspridning av Coronaviruset ställs alla evenemang på Skara bibliotek in. Detta gäller kulturevenemang som Skara kommun arrangerar i inomhusmiljöer och börjar gälla med omedelbar verkan. Beslutet kommer tas upp en gång i veckan för att utvärdera om beslutet ska kvarstå eller upphävas.

Läs nyheten

För att minimera smittspridning av coronaviruset Covid-19 och för att använda personal där den behövs som mest väljer kommunen att stänga ner delar av den öppna verksamheten inom omsorgen.

Läs nyheten

För att värna om våra elever och personal beslutade kommunen under torsdagsförmiddagen att, under en begränsad tid, ställa in alla planerade skolresor till utlandet med anledning av coronaviruset Covid-19.

Läs nyheten

Vi följer ansvariga myndigheters riktlinjer kring coronaviruset och sjukdomen covid-19. Kommunens viktigaste uppgift är att ha igång den ordinarie verksamheten med vård, omsorg och skola så att andra kan gå till sina jobb.

Denna sida uppdaterades 2020-04-16