< >

Hjälp & Hjälpa

Tillhör du en riskgrupp och känner att du behöver hjälp med något? Eller är du en av dem som gärna vill göra en insats för en medmänniska? Den här sidan är för er!

Föreningslivet, företagarna, kommunen och alla vi invånare kan bidra till att göra situationen lättare för varandra och för riskgrupper genom olika samhällstjänster. På den här sidan har vi samlat tips, tjänster och telefonnummer.

Vill du ha hjälp?

Utkörning av mat och matvaror

Företag som erbjuder tjänster med utkörning av mat och matvaror

Utkörning av varor

Företag som erbjuder tjänster med utkörning av varor

Ge fullmakt

Om någon ska sköta apoteksärenden och hämta ut receptbelagd medicin åt dig behöver du lämna en fullmakt. På E-hälsomyndigheten kan du få hjälp med att registrera fullmakt via blankett eller registrera via Läkemedelskollen.

E-hälsomyndighten, fullmakter Länk till annan webbplats.

Viktigt att tänka på vid betalning via ombud

  • Lämna aldrig ut bank-id, kort eller koder till okända som tar kontakt och erbjuder sig att till exempel handla.
  • Behöver du hjälp med inköp eller annat, se till att själv ta kontakten och använd i första hand de kontakter du redan har med anhöriga, vänner och bekanta.
  • Måste du anlita någon obekant kan ett tips vara att du gör beställningar mot faktura som ombudet bara kan hämta och leverera till din dörr.

Vill du hjälpa?

Många hör av sig om att bistå med hjälp i den pågående pandemin. I nuläget är inte behovet så stort men om situationen ändrar sig vill vi ha samlat in uppgifter om dem som vill hjälpa till. Fyll i uppgifterna i länken så kontaktar vi er vid behov.

Ja, jag vill hjälpa till Länk till annan webbplats.

Få fullmakt

Om du ska sköta apoteksärenden och hämta ut receptbelagd medicin åt någon annan behöver du den personens tillåtelse genom en fullmakt. På E-hälsomyndigheten kan du få hjälp med att registrera fullmakt via blankett eller registrera via Läkemedelskollen.

E-hälsomyndighten, fullmakter Länk till annan webbplats.


Denna sida uppdaterades