Restiktioner och information från myndigheter om Coronaviruset och Covid-19

Information om vad som gäller i Skara kommuns verksamheter och övriga frågor och svar finns nu samlad på en sida.

Samlingssida med information, frågor och svar

Skara kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset och sjukdomen Covid-19. Här hittar du länkar till mer information och var du ska vända dig om du har frågor.

Följ utvecklingen av coronaviruset på Krisinformation.se:s webb eller app. De finns också på sociala medier. Du kan också ringa det nationella informationsnumret 113 13 om du har frågor generellt om viruset.

Krisinformation.selänk till annan webbplats

Krisinformation på Facebooklänk till annan webbplats, Instagramlänk till annan webbplats och Twitterlänk till annan webbplats.

Om viruset, symptom, vab & sjukpenning

Folkhälsomyndigheten är ansvarig för Sveriges smittskydd. På deras webbplats finns information om viruset, smittspridning och vanliga frågor och svar.

Folkhälsomyndigheten.selänk till annan webbplats

På Vårdgudien 1177 finns information om symptom på sjukdomen.

Vårdguiden 1177.selänk till annan webbplats

Försäkringskassan informerar om vab, smittbärarpenning och sjukpenning

Försäkringskassan.selänk till annan webbplats

Kom ihåg att:

• Hålla god handhygien - se filmen!
  • Hosta och nys i armvecket
  • Stanna hemma om du är sjuk. Har du symptom som liknar covid-19länk till annan webbplats och behöver medicinsk rådgivning ringer du 1177. Har du frågor om viruset ringer du 113 13.

Ut och resa eller nyss hemkommen

Utrikesdepartementet har information om resor och avrådan

UD:s reserekommendationerlänk till annan webbplats

Information till resenärer på flera språklänk till annan webbplats

EU och WHO

EU:s smittskyddsmyndighetlänk till annan webbplats

Världshälsoorganisationen WHOlänk till annan webbplats

Teckenspråk och bildstöd

krisinformation.se finns teckenspråkstolkad informationlänk till annan webbplats

Här nedan finns bildstöd för samtal med personer som inte förstår svenska så bra.

Bildstöd med information om coronavirus

Denna sida uppdaterades 2020-03-23