Aktuell statistik över antal fall

Vi befinner oss just nu i en annorlunda situation som på ett eller annat sätt påverkar oss alla. I Skara kommun strävar vi hela tiden efter att vara transparenta och att tillgodose våra invånares behov. Därför kommer vi kontinuerligt att lägga ut information om hur många smittade vi har i våra verksamheter. Vi värnar om våra brukares integritet, och kommer därför enbart att publicera information om det totala antalet smittade i våra verksamheter, och inte gå in på specifika detaljer om var dessa fall finns. Om någon i vår verksamhet blir smittad informeras dennes anhöriga, men vi kan inte lämna ut information till andra som bor på samma boenden eller till deras anhöriga.

Trots att det är mycket bra att vi just nu inte har några smittade i våra verksamheter så är det fortfarande en allmän smittspridning i samhället. Därför är det mycket viktigt att vi alla tillsammans fortsätter följa rådande rekommendationer. Genom att tvätta händerna, minska våra sociala kontakter och undvika trängsel i bland annat affärer, kollektivtrafiken och på allmänna platser kan vi bromsa smittan ännu mer.

Antal smittade i kommunens verksamheter

Antalet bekräftat smittade brukare i kommunens verksamhet: 0 (noll) personer.

Vi uppdaterar sidan efter krisledningsmötet, på onsdagseftermiddagar.

Ingen smittad har funnits i någon av Skara kommuns verksamheter sedan 29 juni. Provtagningen fortgår hela tiden och besöksförbudet på våra särskilda boenden gäller fortsatt. Har du en anhörig som bor i någon av våra verksamheter? Fortsätt att hålla kontakten via telefon eller videosamtal.

Aktuell statistik från andra myndigheter

Nationell statistik från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats

Regional statistik (välj region på sidan)länk till annan webbplats

Kommunstatistik (välj kommun på sidan)länk till annan webbplats