< >


Det här gynnar oss alla

Varmt grattis till Mariestad och hela Skaraborg! Vi gläds åt etableringen av Mariestads nya batterifabrik.

Etableringen i Mariestad får effekter i hela området runtomkring och gynnar tillväxten på flera sätt. Så här kommenterar Skaras kommunalråd och Skaras näringslivsstrateg nyheten om Volvos nyetablering av en batterifabrik i Mariestad:

-Det innebär tusentals jobb till vår arbetsmarknadsregion inom industri som driver den gröna omställningen och kommer att ge framtidsskjuts åt hela Skaraborg. Samverkan kommer att gynna hela näringslivet när underleverantörer och innovationsnoder kommer till Skaraborg i etableringens spår. Skaraborgs kommunalförbunds arbete med gemensamt fokus på exempelvis infrastruktur och kompetensförsörjning bär nu frukt för alla våra kommuner. Tusentals jobb, bostäder, infrastruktur - detta är så bra för Skaraborg! För Skara innebär det att det pågående arbetet med en översiktsplan som möjliggör nya företag och bostäder, och med en tillväxtstrategi som bygger på ökad attraktionskraft gör att vi är rätt i fas för att bli en stor vinnare på den här etableringen, säger kommunalråd Ylva Pettersson.

- Det här är oerhört positiva nyheter för Mariestad och Skaraborg som sprider ringar på vattnet lång väg och inte minst till Skara. Skaraborgs 15 kommuner har ett nära samarbete och vi brukar använda hashtaggen #skaraborgftw när vi kommunicerar tillväxt och positiva nyheter för Skaraborg, och det är precis den känslan man har nu. Vi i Skaraborg är vinnare! En stor eloge till Mariestads kommun och Business Region Skaraborg på Skaraborgs kommunalförbund för ett fantastiskt arbete. Det ligger oerhört mycket arbete bakom en sådan här stor etablering, säger näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg.

Helena Långström Schön
Kommunikatör

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades