Snyggare

Så här stor är höjdskillnaden som jämnas ut

Mer tillgängligt för funktionshindrade, gående och cyklister

< >


Nu kan vi  börja ana slutresultatet vid Björndammen

De centrala delarna i Skara har fått en stor ansiktslyftning de senaste åren och sista arbetet är att göra korsningen vid Björndammen snyggare och mer tillgänglig. Nu kan vi få en känsla för hur det blir när allt blir färdigt, för södra sidan av gatan är klar och entreprenören flyttar bort sitt material över sommaren.

Idag öppnar Skaraborgsgatan upp för trafik i båda riktningarna vid Björndammen. Under nästa vecka tas allt som entreprenören haft på plats bort över sommaren och det blir en bättre framkomlighet genom staden medan arbetet pausas under semestrarna.

Det är ett omfattande arbete som pågått de senaste åren. Hela busstationen har gjorts om, perrongen och en gata har flyttats för att förbereda för bygget på kvarteret Stinsen och en ny gång- och cykelväg har anlagts som ökar flödet mellan stadens norra och södra sida. Det har blivit öppnare ytor, grön gestaltning, bättre belysning, ny plattläggning, nya vattenledningar under gatan och nu görs det allra sista: en tillgänglighetsanpassad korsning. Det är inte lite, och det är nästan så att man har hunnit glömma hur området såg ut innan.

I höst fortsätter arbetet med det allra sista, då görs norra sidan av korsningen i ordning och då behöver vi tillfälligt stänga av infarten till Järnvägsgatan. Det blir då alltså endast möjligt att köra åt ett håll igen medan arbetet pågår, då på den färdigställda sidan. Vi vill tacka Skaraborna för visat tålamod så här långt och hoppas att ni håller ut lite, lite till när arbetet återupptas i augusti. Hela arbetet gör vi för att göra Skara bättre. Det har vi alla nytta av!

Helena Långström Schön
Kommunikatör

 

Vanliga frågor om gatuarbeten

Helhetsgrepp kring Björndammen Länk till annan webbplats.

Sist etapperna på Björndammen drar igång Länk till annan webbplats.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades