< >


Earth Hour - en speciell och högtidlig stund!

Vi har bara en planet - men vi lever som vi hade flera. Här är lite roliga tips på vad du symboliskt kan göra för klimatet på Earth Hour nu på lördag!

Just nu kan frågor som rör klimat och miljö kännas långt borta på grund av den svåra situation som råder för miljontals människor i vår närhet. World Wildlife Fund, WWF, började med Earth Hour redan 2007 som en manifestation för klimatet och vår planet. Evenemanget har sedan dess fått stor spridning över hela världen. I år vill WWF uppmuntra alla till att släcka lampan också för att visa att vi står eniga i viljan om att skapa en bättre värld.

Några tips på vad du kan göra på lördag vid halv nio

För många har Earth Hour blivit en speciell och högtidlig stund. Det finns mycket du kan göra – både innan, under och efter timmen. Här är våra tips för en extra mysig, rolig och minnesvärd Earth Hour. Kom ihåg – bara fantasin sätter gränserna…

  • Släck för vår enda planet
  • Njut av konserten "Tusen skäl att leva" med Skara kammarkör Länk till annan webbplats.
  • Bjud in till mörkermiddag - laga något klimatsmart och avnjut i stearinljusets sken
  • Skapa den perfekta låtlistan med ord som dark, earth, och annat som passar - musik i mörker är mysigt!
  • Mörkersminkning - garanterat roligt när ni sedan tänder lampan
  • Måla ditt eget porträtt - kan bli hur kul som helst
  • Bjud på spännande blindtest - Ställ fram skålar med olika innehåll. Se om barnen (eller de vuxna) kan gissa vad de smakar på när de inte ser! 
  • Se på stjärnorna - det blir lättare när inte allting är lika upplyst som vanligt.

Tryggheten är också en aspekt

För kommunens del behöver vi ta hänsyn till människors trygghet både ute och inne när det är mörkt på kvällen. Därför kommer exempelvis gatubelysning inte att släckas ned. Men vi är ändå förberedda - alla belysningsarmaturer är utbytta till LED sedan flera år tillbaka.

Ha en fin Earth Hour!

Helena Långström Schön,
Kommunikatör

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades