< >


Hundrundan - Vivian testar hundrastgårdar

Det är dags att gör en djupdykning i våra fyrbenta vänners möjligheter till lite lek och spring under säkra former i de fem hundrastgårdar som finns i Skara kommun.

Hundrastgårdarna hittar du i Varnhem, Axvall och tre stycken inne i Skara. I staden ligger det en på Skaraberg, en bakom veterinärinrättningen vid infarten mot Skara Energi (ligger inte på kommunal mark) och en vid Valhall.

Det är stängsel runt rastgårdarna och det finns en hundlatrin på varje ställe. Alla hundrastgårdarna har belysning och det finns bänk med bord för lite avkoppling eller kanske egen medhavd fika som matte och husse kan åtnjuta under tiden som vovven springer av sig lite energi eller leker med hundkompisar. Några av rastgårdarna är utrustade med gratis hundbajspåsar om husse eller matte glömt att ta med, för självklart plockar alla upp efter sin hund i rastgården.

Reglerna är enkla:

  • Tänk på att din hund ska vara frisk när den är i hundrastgården.
  • Fråga först om det är okej att släppa in din hund tillsammans med de hundar som redan är i hundrastgården.
  • Du som rastar din hund har ansvar för den och du får inte lämna hunden ensam i rastgården.
  • Hunden får inte störa genom att ihållande skälla för mycket. Tänk på att visa boende i närheten hänsyn!
  • Plocka upp skräp och hundbajs efter dig och din hund.

Vår testpilot heter Vivian och är en pigg tjej på 2 år och av rasen Galgo Espanol (Spansk greyhound). Denna ras behöver stora ytor när den rör sig fritt eftersom den kommer upp i höga hastigheter. Plan mark är ett extra plus och samtliga rastgårdar uppfyller dessa kraven. Vi kunde se att hastigheten var något högre i rastgården på Skaraberg och kan konstatera att det beror på att den har grusunderlag till skillnad från de övriga som har gräs. Samtliga rastgårdar har ändå vad som krävs för att Vivian ska dra några höghastighetsrace för att släppa lös vårkänslorna. Funkar kvadratmeterna för henne så funkar det för de flesta. Rastgården vid Valhall är dessutom utrustad med några roliga bildäck där matte gömde lite godis vilket var lite spännande omväxling.

Efter Vivians lilla testturné bjöd matte och husse på en god pupcake, alltså en cupcake för hundar, på det hundvänliga caféet Najas i centrum. En perfekt dag för en hund med andra ord.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades