< >


Harmoni eller hög puls, valet är ditt!

Familjen nästan bodde i bilen mellan barnens träningar i ishallen i Skara och till slut tog de steget. De byggde nytt i Sörskogen och det har de inte ångrat.

Familjen Samuelsson är en av dem som nyligen har bosatt sig i området Sörskogen i Skara. Anledningen till att Peder och hans familj valde att bygga nytt från grunden i Sörskogen var att området passade dem bäst logistiskt sett. Barnen i familjen tillbringar en hel del tid i ishallen på Vilanområdet. Familjen i stort sett ”bodde” i bilen, och det var en anledning till att familjen bestämde sig för att sälja sitt gamla hus och flytta till Skara. De valde mellan platserna Skaraberg och Sörskogen, men till slut föll valet på Sörskogen.

Familjen Samuelsson anmälde sig till kommunens tomtkö och behövde inte vänta särskilt länge, eftersom tomten de önskade var ledig. Området passade familjen bäst, med tanke på att det låg nära landet, samtidigt som det var nära till centrum. Skogen ligger precis bakom huset och ändå tar det bara fem minuter in till stan. Området ligger även precis intill friluftsområdet Petersburg, där familjen kan tillbringa sin fritid och träna på utegymet.

Familjen Samuelsson började bygga huset i april 2020 och flyttade in i början av november. Under tiden som huset byggdes bodde de i en tillfällig lägenhet. Enplansvilla var ett måste för familjen. Tidigare bodde de i ett tvåvåningshus och de kände nu att en enplanslösning skulle ge dem möjlighet att tillbringa mer tid tillsammans. Barnen skulle även få varsina rum och familjen bestämde sig också för att ha en vuxendel och ungdomsdel i det nya huset. Barnen fick sin egen altandörr och terrass, där de kan umgås med sina vänner i framtiden när de blir lite äldre. De specifika kraven som ställdes på huset var att väggarna skulle skilja av och att de ville ha stort utrymme där de kunde umgås med familj och vänner utomhus. Känslan av frihet och landet var en hög prioritet.

- Vi är i stort ett jättenöjda med slutresultatet och känner att det är ett säkert område med ett trevligt grannskap. Det är ett lugnt område med knappast någon trafik, och barnen kan leka fritt, säger Peder.

Familjen Samuelsson tänker bo kvar på Sörskogen länge.

- Det speciella med området Sörskogen är att man bor i ett lugnt och tryggt område, men om man vill få igång pulsen, då är det bara att ta cykeln och på några minuter befinner du dig i centrum, tillägger Peder.

Om du fick beskriva ert boende med ett ord, vilket skulle det vara?

- Harmoni!


 

.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades