< >


Bli ambassadör du också!

Fler än tidigare vill rekommendera Skara kommun till vänner och bekanta. I Fastighetsägarnas index ligger vi nu fyra i Sverige - och är bäst i klassen i Skaraborg. Detta är två bevis på att Skara kommun en bra plats att leva och bo på - men vi kan alla bli ännu bättre på att tala om det för andra.Ta gärna hjälp av Leva & Bo-broschyren när du vill visa på Skaras fördelar.

Den senaste Medborgarundersökningen visade att andelen invånare som vill rekommendera sin kommun hade ökat. Det tycker vi är jättekul! För vi vet ju själva att Skara är storslaget i det lilla. Men visst kan vi bli ännu lite bättre på att visa på Skaras fördelar? Handen på hjärtat, när rekommenderade du Skara kommun till en vän eller affärskontakt sist? 

Ibland kan det vara bra att sätta ord på det man känner och tycker lite mer konkret. I kommunenes Leva & Bo-broschyr kan du hitta just de där argumenten som visar att Skara har potential - oavsett om man bor på landet, i staden eller mittemellan.

Här har vi listat några tankar om att leva och bo i Skara kommun

- Skaras främsta resurs är dess människor. Alla vi som verkar och lever här åstadkommer varje dag fantastiska saker: i möten med varandra, genom projekt och förändringar, och vi har ett näringsliv att vara stolta över. Det är tillsammans vi bygger stad och land.

En härlig mix av miljöer: Här finns kulturen, kunskapen, måltiden, musiken och naturen i en lagom skön blandning.

- Plats att växa. Skara är en härlig skolstad med imponerande anor där det ryms skolor för musik, naturbruk, häst och scenkonst – här har många stjärnor sett dagens ljus!

- Allt för kropp & själ. Med sin unika kulturhistoriska miljö erbjuder Skara gångavstånd till såväl Västergötlands museum som domkyrkan, Skara Skolscen, biblioteken och Ungdomens hus. Nära är det också till Vilans fritidsområde – som erbjuder allt från Fritidsbank till sommaris.

- Skaraborgs vackraste stad. Skara är en idyllisk småstad och här finns mycket av den gamla bebyggelsen bevarad. Gatunätet lever kvar sedan medeltiden, där domkyrkan är navet och vägarna leder utåt. Stadskärnan präglas av kullerstensgator och gränder i kombination med mäktiga byggnader. Stråket från stationen till Västergötlands museum beskrivs som "snudd på världsarv". Varje tid har fått ge sitt bidrag till den stad Skara är idag och stadsdelarna har alla sin egen karaktär.

- Handla lokalt. I Skara finns en skön småstadskänsla med kaféer och butiker du inte hittar någon annanstans. Det nära till det mesta! Utbudet i den gamla stadskärnan kompletteras av två handelscentrum: Coop-området vid södra infarten och Jula-huset vid den norra.

- Hitta ut i vår natur – året runt. Skara kommun är full av grönskande överraskningar, sjöar och vackra platser. Ett fantastiskt sätt att komma nära naturen är via kommunens många vandringsleder. Då kommer du garanterat att hitta dina egna smultronställen!

- Det tätaste kollektivtrafikstråket i hela Skaraborg. Det är lätt att pendla, både om du bor i Skara kommun och pendlar till omgivande städer, eller om du bor på annat håll men jobbar i Skara.

- Ett gyllene läge. Vi når tre nordiska huvudstäder inom 40 mil. Vi finns mitt i knutpunkten mellan Skaraborgs två viktigaste vägar; E20 och v49.

Vi har en halvtimma till • Tåget • Skärgård • Fyra städer i Skaraborg.
Med tåg tar det • 2,5 h till Stockholm • 1 h till Göteborg • 1 h till Jönköping

Hittade du några argument du vill sprida vidare?

Använd Leva & Bo-broschyren!

Broschyren beskriver Skaras fördelar lite mer ingående. Det finns också fem hemma-hos-reportage med boende i Ardala, Varnhem och Skara.

Du kan ladda ner den digitalt eller hämta den på kommunledningskontoret. Använd den gärna:) Om du tycker vi har missat några goda argument, skicka gärna in dem till kommunikationsavdelningen.

Ladda ner Leva & Bo-broschyren Pdf, 4.2 MB.


Helena Långström Schön
Kommunikatör
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades