< >


Möt Desirée - vår nya GIS-ingenjör

Har du varit inne på kartportalen någon gång? Där kan du se detaljplaner, lediga tomter, vandringsleder, lekplatser och annan bra information. Det är GIS-ingenjören som ansvarar för att uppdatera och utveckla kartan.

Från Europakommissionens forskningscenter till Skara kommun

Desirée Johansson är västgöte och uppvuxen i Töreboda. Sedan tog hon språnget till Stockholm och studier på Lantmäterilinjen. Därefter har det blivit jobb inom GIS och fjärranalys och en vända ner till norra Italien.

- Där arbetade jag som konsult på ett stort forskningscenter som drivs av Europakommissionen. Det handlade om att hålla ordning på data och förse forskare med data till projekt. Jag arbetade även med globala förändringar i landtäckning i särskilt känsliga områden. Europakommissionen är en stor biståndsgivare till Afrika, därför var jag involverad i projektområden som berörde t ex nationalparker och den biologisk mångfalden.

Nu har Desirée landat i Skaraborg igen med jobb i Skara kommun. Hon har länge velat jobba med samhällsbyggnad.

- I Skara är det en fördel att alla funktioner finns nära varandra, som personal för bygglov eller exploatering, allt är på en armlängds avstånd. Det verkar bra, och underlättar.

Det är Desirées uppgift att uppdatera och förbättra grundkartan där den redan används, men också att hitta nya användningsområden och förenklade arbetssätt. Exempelvis hur vi kan jobba mer digitalt med geodata i kommunen.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete?

- Att få vara med i utvecklingen och arbetet som sådant, lära mig mer om andras områden och få utveckla mitt eget område. Kort sagt, att hitta samarbetsområden och utveckla!

Helena Långström Schön
Kommunikatör


Ta en titt på kartportalen

Detaljplaner Länk till annan webbplats.

Lediga tomter Länk till annan webbplats.

Fritidskartan (vandringsleder, cykel, lekplatser) Länk till annan webbplats.Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades