< >


Hur vill du bo i Skara?

Skarabornas svar är viktiga när kommunen tar fram ett nytt bostadsförsörjningsprogram

Under hösten 2018 tar vi fram en reviderad version av kommunens bostadsförsörjningsprogram. Nu efterlyser vi skarabornas svar i en enkät som kommer att finnas på hemsidan under augusti. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att svara och därmed påverka processen!

(Enkäten är nu stängd/2018-09-16)

Vad är ett bostadsförsörjningsprogram?

Den första versionen av bostadsförsörjningsprogrammet antogs 2016 och behöver nu revideras med de förändringar som hela tiden sker både i Skara kommun och omvärlden som påverkar tillgången på bostäder och nybyggnation. Programmet har tillkommit för att säkerställa och förbättra den sociala hållbarheten och ge människor förutsättningar för ett bättre boende.

En viktig del i arbetet med att revidera programmet är att få in önskemål och synpunkter från Skaraborna och aktörer på bostadsmarknaden. En allmän enkät kommer under augusti månad att finnas här på kommunens hemsida.

Vi tror på att analyser och rapporter är bra, men att kommunikation är bättre för att förstå vad som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla de bästa förutsättningarna för en attraktiv boendemiljö och att fler bostäder kan byggas.

Vi i arbetsgruppen för nytt bostadsförröjningsprogram kommer också att kontakta företagare, byggföretag, ungdomar, pensionärer och föreningar för att få in synpunkter och idéer om den framtida bostadssituationen i Skara.

Det reviderade bostadsförsörjningsprogrammet kommer gälla för åren 2019-2022 och beräknas antas av kommunstyrelsen i december.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta

Läs mer!

Bostadsförsörjningsprogrammet 2016-2018

 

 

 

 


Kommentarer
 1. Plan- och byggkontoret
  Hej Henric Gunnarsson,
  Just nu arbetar vi på två detaljplaner där nya förskolor finns med. En av dem, uppe vid Skaravallen, ligger mer centralt, den andra ligger i Sörskogen, där vi planerar för framtida behov. Vi vinnlägger oss om att bereda plats för förskolor, skolor och andra sk välfärdsbyggnader vid ny planläggning där det är möjligt. Förskolor är lite mer svårplanerat än grundskolan, eftersom planeringen måste börja flera år innan barnen ens är påtänkta, och behovet varierar ganska kraftigt över tid. När Bullerbyn befanns undermålig och revs hade vi exempelvis ett överskott på platser, och inga prognoser som pekade på en förändring av detta. Idag ser det annorlunda ut.

  Anders Kyrkander, Stadsarkitekt
  # 20
  måndag, 20 augusti kl. 15:28
 2. Henric Gunnarsson
  Bygga mer boende är ju jättebra. Men vad jag har hört så är det jättestora problem med att få dagis-platser nu...ni kanske ska tänka på att bygga mer dagisverksamhet med? Dessutom ligger ju många dagis i utkanterna av stan..tänk på dom föräldrar som inte har körkort.. Bullerbyn var ju perfekt för många familjer men tyvär så revs ju det.
  # 19
  söndag, 19 augusti kl. 11:27
 3. Kommunikationdavdelningen   (Författarkommentar)
  Hej igen Abdulrahman Daboul!
  Här hittar du fler kontakter!
  http://skara.se/bygga-bo--miljo/boende/hur-vill-du-bo/hyra-bostad.html
  # 18
  fredag, 17 augusti kl. 10:28
 4. Kommunikationsavdelningen
  Hej Abdulrahman Daboul!
  Roligt att du trivs bra i Skara. Om du söker på "Bostadsföretag Skara" på Eniro så får du upp flera fastighetsägare med lägenheter som du kan kontakta. Lycka till!
  https://gulasidorna.eniro.se/hitta:bostadsf%C3%B6retag%20skara
  # 17
  onsdag, 15 augusti kl. 15:24
 5. Abdulrahman Daboul
  Hej !
  Jag är läkare som kommer från syrien .
  Nu bor jag i Skar kommun och jag trivs men jag bor i Stora Ekeberg och jag hoppas att jag kan hitta en fin lägenheti Skara eftersom jag och min familj har så svårtighet för kom till skara och andra platser så jah har praktik på vårdcentralen i falköping och mon fru studerar på sfi .Vi hoppas att ni kan hjälpa oss för att hitta en lägehet ändå jag har fem barn .
  Mvh
  Abdulrahman
  # 16
  fredag, 10 augusti kl. 15:59
 6. Barbro Hessle
  Ska det byggas nya lägenheter i Skara ska det absolut byggas i gammal stil som smälter in i miljön, inga höghus det passar inte in i vår fina gamla stad. Synd att många små mysiga hus försvunnit ur tiden.
  # 1
  fredag, 3 augusti kl. 09:31
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades