< >

Tusen skäl att välja Skara

Det är enkelt att förstå varför Skara genom tusen år varit knutpunkt för kultur, företagande och utveckling i Sverige. Läget mitt i det bördigaste odlingslandskapet där vägarna mellan flera av Nordens främsta städer möts är otroligt gynnsamt för den som vill leva och verka i den lilla historiska stadens oslagbara skönhet, vid stråket mellan de kraftfulla storstäderna.

Här möts det bästa av alla världar.

Därför hittar vi idag också unika besöksmål, blomstrande företag, nyskapande kultur och fantastiska möjligheter att hitta det perfekta boendet i Skara. Vi är stolta och glada över att få välkomna dig att ta del av det rika utbud som gör Skara storslaget i det lilla, att öppna dörrarna till tusen års historia och tusen möjligheter framåt.

Här kan du inspireras till utflykter i det slående vackra landskap som inom kort kan bli Sveriges första UNESCO geopark, följa spåren efter kristna vikingar i Varnhem, eller njuta av underbara naturupplevelser vid Hornborgasjön.

Som företagare kan du i Skara nätverka med några av Sveriges världsledande företag i både litet och stort format. Skolstaden Skara ger företagen tillgång till kompetens och utvecklingsmöjligheter. Letar du efter en plats på landet, i staden och mittemellan, där livskvalitet står i fokus så är utbudet stort och möjligheterna många. I Skara möts traditionen och framtiden.

Varmt välkommen till Skara!

Ylva Pettersson, Kommunalråd (M)

Denna sida uppdaterades