Kunden lägger en order. Sedan gör Grönlunds Plåt resten, från plan plåt till färdiga produkter, inklusive montering och leverans till slutkund. Oftast handlar det om en komplett systemlösning.

< >

Från plan plåt till färdig produkt

Grönlunds Plåt har varit verksamma i Skara sedan 1873. Företaget som då var en traditionell plåtslagarverkstad är sedan flera decennier tillbaka en modern bearbetare av plåt med legoarbeten inom tunnplåt som huvudsaklig syssla. Nu med en stolt femte generation inom samma familj vid rodret.

– Vi är en renodlad systemleverantör av plåtdetaljtjänster. Kun-den lägger en order sedan gör vi resten, från plan plåt till färdiga produkter, inklusive montering och leverans till slutkund. Det kan vara en enkel plåtdetalj men oftast en komplett systemlösning, säger vd Anders Nystedt.

Produkterna kan vara allt från enklare plåtskåp till avancerade plåtinkapslingar med elinstallationer och kontrolltestning. Andra aktuella exempel är ventilationsaggregat, innertakskassetter och papperskorgar.

– Vi står för kvalitet, kundservice och långsiktighet och har allt vi behöver för att möta varje enskild kunds behov. Vi har även kapacitet att kunna växa med nya kunder och deras produkter i våra befintliga lokaler, säger Anders Nystedt.

Den stora produktionsanläggningen, 9 000 kvm utmed E20, är utrustad med allt som behövs för en effektiv tunnplåtsbearbetning. Här finns allt från stans, laserskärning och automatbockning till egen pulverlackering och montering.

Företagets främsta styrka är flexibilitet, att helt kunna anpassa sina insatser efter kundens behov och önskemål.

– Vår kompetens och långa erfarenhet gör att vi om så krävs kan hjälpa till med både konstruktion, utveckling och förädling av kundernas olika produkter.

Anders Nystedt berättar att steget från plåtslageri till industriell verksamhet togs redan på 1940-talet. Det första uppdraget var att tillverka bensintankar till Saab, ett uppdrag som fortsatte in på 70-talet. Men det vara bara början, idag är det som sagt legoproduktion som gäller.

Kunderna finns primärt i Sverige, men även runt om i Europa.

– Vi ser oss som kundens produktionsanläggning där vi ombesörjer allt från ax till limpa. Vi strävar efter långsiktiga relationer med både kunder och leverantörer. Det handlar snarare om partnerskap än om traditionella kundrelationer, avslutar Anders Nystedt.

Text: Per-Åke Hultberg

 

Denna sida uppdaterades