< >
Rektor Maria Nyman

Skolledning

Jag heter Maria Nyman (kallas Mia) och är rektor här på Varnhemsskolan. Efter 25 år i skolans värld, främst som lärare, är det spännande att arbeta med frågorna från ”andra sidan”.

Jag ser fram emot ett bra samarbete mellan personal, elever och föräldrar - det är så vi bygger vår skola. Vi arbetar vidare med ledorden glädje, trygghet och respekt. Den som är glad, trygg och blir respekterad samt respekterar andra, har alla förutsättningar att lyckas i skolan och som människa. 

Att Varnhemsskolan är en liten skola med 140 elever, varav en stor del går på fritids, ser jag som en fördel då det skapar förutsättningar för gemenskap, delaktighet och ett respektfullt samarbete. Jag tror på att alla elever vill göra sitt bästa och det är vår utmaning att hitta sätt som gör så att de kan.

Skolan inklusive fritids har genomgått ett antal förändringar genom åren, inte minst med den senaste läroplanen, betyg från årskurs 6 samt ett stort antal råd och riktlinjer från skolverket som vi har att följa. Nu ser jag fram emot att arbeta vidare med det fina arbete som personalen här har startat. Det som är bra ska vi utveckla och det som fungerar mindre bra ska vi ta tag i!

Denna sida uppdaterades