< >
Del av Källeskolans framsida

Källeskolans fritidshem

På avdelningarna Falken, Höken och Vråken finns våra elever i förskoleklass, åk 1 och 2 och vi håller till i förskoleklassens lokaler. Vi försöker också använda vår utemiljö i så stor utsträckning som möjligt.

På avdelningarna Örnen och Ugglan är våra äldre elever från åk 3 och uppåt. Vi finns i lokaler i skolans källare.

Under förmiddagarna är fritidspersonalen med i skolan och arbetar i första hand med samma barn som man ansvarar för på fritids. Allt för att barnen ska känna sig så trygga som möjligt.

Under den fria leken finns det möjlighet att vara både inom- och utomhus.
Vi har tillgång till en trevlig utemiljö med lekplats, sandlåda, klätterställningar och fotbolls-, basket- och bandyplan. Det finns också cyklar och sandleksaker med mera. För att få lite variation går vi också ofta iväg till en lekplats i närheten. Vi har även parken Botan som vi använder då och då.

Inomhus har barnen möjlighet att spela olika slags spel, läsa böcker i vårt fina bibliotek och bygga med olika material i byggrummet. Vi har också ett rum som kallas "tysta rummet" där man kan vara när man vill ägna sig åt lite lugnare aktiviteter.

I källaren finns pingis- och biljardbord för de lite äldre barnen.

För att du, som vårdnadshavare, ska veta  vad som händer på fritids har vi informationstavlor där vi presenterar verksamheten vecka för vecka.

En vecka på fritids kan innehålla

  • Gympa
  • Skapande
  • Styrda/fria lekar.
  • Aktiviteter som utgår från det eleverna själva föreslår – elevinflytande.
  • Utelek (varje dag)

Skolverkets allmänna råd - fritidslänk till annan webbplats

Denna sida uppdaterades 2020-09-22

Dela: