< >
Ingången till förskolan Ving

Förskolan Ving

Förskolan Ving ligger i Axvall, mitt i natursköna Valle, med hed, skog, sjö och äng runt omkring. På förskolan arbetar cirka 20 personer och barnantalet är cirka 85 barn. Förskolan ligger inom Valleskolans område med vilka vi har ett väl utvecklat samarbete.

Förskolan Ving har fyra avdelningar. Bamse, Lille Skutt och Skalman har barn i åldrarna 1-3 år och Vargen består av 4-5-åringar.

Organisationen kan variera från tid till annan beroende på barnunderlag. Samarbetet mellan de olika avdelningarna är mycket väl utvecklat, vilket bland annat innebär att pedagogernas olika kompetenser tillvaratas och kommer hela verksamheten tillgodo. Detta särskilt inom område som musik, idrott, skapande och språk.

Förskolans inomhusmiljö består av stora, ljusa lokaler där tillgång finns till bland  annat ateljé, torg och snickarrum.

Utomhus finns förutom en bra lekgård, en fantastisk, aldrig sinande, pedagogisk miljö i form av skogen som gränsar till gården.

Grön Flagg (hsr.se)länk till annan webbplats

Grön Flagg

Vårt arbete med hållbar utveckling har blivit certifierade av Grön Flagg för 24:e året i rad!

Grön Flagg och Håll Sverige rent hälsar:

Grattis till er Grön Flagg-certifiering! Vilken fin och lärorik resa där ni har arbetat med lärande för hållbar utveckling och på så sätt även de globala målen. Wow, vilken resa ni har gjort! Vad spännande att läsa om hur ni har jobbat med mat och var olika livsmedel kommer ifrån och vilket roligt initiativ att göra mjölkdrinkar på mjölkens dag! Förutom det har ni haft flera andra spännande aktiviteter med allt från att ni byggt nya bilar till att ni skapade många fina juldekorationer i återvunnet material. Vad roligt att läsa att barnen har varit med och visat intresse och inte varit rädda för att ifrågasätta och diskutera, vilket engagemang. Mycket bra jobbat både barn och pedagoger! Tack för att ni är med oss och bidrar till en mer hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Läs gärna vår rapport för att få en inblick i vårt arbete.

Grön Flagg-resanPDF

Håll Sverige rent (hsr.se)länk till annan webbplats

Denna sida uppdaterades 2020-09-22

Dela: