< >
Lekplats med förskolan Skattkistan i bakgrunden

Förskolan Skattkistan

Förskolan Skattkistan ligger i ett bostadsområde på Kaplansgatan 14. När vi blir sugna på en utflykt har vi nära till både centrum, bad och skog. Våra lokaler är hemtrevliga och vår utegård är rymlig med bra lekmiljö. Vi är gärna utomhus och mellanmål äter vi ute från tidig vår till sen höst.

Skattkistan har tre avdelningar - Borgen, Tornet och Slottet.

På Borgen och Tornet finns de yngsta barnen som är mellan ett och fyra år. När man är liten och behöver sova kan det vara skönt att få somna i en trygg miljö på avdelningen.

På Slottet finns barn som är fyra och fem år. Eftersom vi arbetar med öppna dörrar känner barnen sig hemma på hela förskolan vilket gör att både barn och personal trivs. Vi arbetar tematiskt för att stimulera lärande inom språk, matematik och naturvetenskap. Vi använder många former av pedagogisk dokumentation.

Varje avdelning har sitt eget område inom våra gemensamma lokaler som är avsett att uppmuntra och inspirera utvecklingen av våra barn.

Vi vill ge barnen utmaningar och upplevelser efter deras mognad och förmåga. Surfplattan är ett bra verktyg för att ta reda på sådant vi undrar över.

Vi har barn från olika ställen i världen på vår förskola och vi uppmuntrar våra barn till att bli självständiga och trygga individer som vet vilka de är och vad de står för, som tar ansvar för sig själva, för varandra och för det samhälle som vi lever i. Vi vill att våra barn ska utveckla sin förmåga att tänka kritiskt och att lära sig av andra kulturer.

Denna sida uppdaterades