< >
Förskolan Källeboda

Förskolan Källeboda


Förskolan Källeboda ligger strax norr om Skara centrum med promenadavstånd till grönområden, museum, bibliotek och badhus.

Förskolan är uppdelad på fyra avdelningar. Avdelningarna Måsen och Humlan ligger bredvid varandra och där går de yngre barnen som är ca 1-3 år. Avdelningarna Svanen och Fjärilen ligger bredvid varandra i andra änden av huset. På avdelningen Fjärilen går de barn som är mellan ca 3-4 år och på avdelningen Svanen går 5-åringarna, som går sitt sista år på förskolan. Alla fyra avdelningarna delar utegård.

På förskolan finns en mångfald av människor, och vi vill skapa en miljö där alla känner sig hemma och kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och behov. När vi planerar vår verksamhet utgår vi från barnen och deras nyfikenhet på att lära.

Vi ser hela Källeboda som en förskola och dagen både börjar och avslutas gemensamt på en avdelning. Förskolan har en del gemensamma aktiviteter för att stärka gemenskapen och för att barn och personal från olika avdelningar ska få möjlighet att lära känna varandra. Allt för att skapa trygghet och ”vikänsla”.

Denna sida uppdaterades