< >

Corona påverkar oss alla

Vi pratade med några personer från Skaras näringsliv om hur Corona påverkar deras verksamhet och hur de hanterar situationen. Situationen ändrar sig snabbt men så här såg de på situationen under veckan som gick.

Patrik Meijer, VD Sparbanken Skaraborg:

Vår verksamhet påverkas dels lokalt i och med att vi bör vara hänsynsfulla mot våra medarbetare med möjlighet att jobba hemma för dom som kan/vill, begränsa resor nationellt/internationellt och större event med kunder. De medarbetare som känner sig förkylda skall stanna hemma. Har man rest utanför landets gränser sätts man eventuellt i karantän i hemmet under 14 dagar.

Här följer vi noga de rekommendationer som kommer från våra myndigheter. Vi påverkas också i ytan mot våra kunder där vi ser till att inte hälsa i hand (med hänsyn till situationen som råder), ser till att ha handsprit i våra lokaler och ev boka om möten till att ske digitalt eller via telefon.

Vi försöker också vara proaktiva mot våra företagskunder som eventuellt kan hamna i problemfyllda situationer i och med effekterna av Corona-situationen.

Håkan Persson, VD Dava Foods

Vi har en ökad efterfrågan på våra ägg ifrån våra kunder inom dagligvaruhandeln. Verksamheten fortgår som vanligt med en rad restriktioner. Hälften av tjänstemännen jobbar hemifrån. Chaufförer, leverantörer, hantverkare och besökare har inte längre tillträde till våra lokaler om det inte är kritiskt för att hålla verksamheten igång. Alla externa möten som inte är absolut nödvändiga ställs in och hålls i möjligaste mån med hjälp av digital teknik.

Charlotta Lidberg, ägare By Lotta:

För vår del märker vi ett tydligt minskat kundflöde med väldigt dåliga dagskassor som resultat. Om detta pågår för länge kommer jag ha väldigt svårt att betala mina leverantörer. Varorna vi får nu beställde vi redan i augusti förra året och jag kan därför inte anpassa vårens varuingång efter denna plötsliga nedgång. 

Jag har inte så många sätt att hantera situationen på än att bara hålla tummarna att kunderna kommer tillbaka snart.

Jag trycker också just nu på min service att öppna butiken efter stängning för bokade grupper då man kanske kan våga sig hit om man vet att det inte är några okända personer i lokalen. 

Lina Nettelblad, ägare Mattipset:

Det påverkar oss otroligt mycket och den utmanar oss till att hitta nya vägar och arbetssätt. Vi har utökat vår service med utkörning även för dagens lunch, matlådor för äldre och satt in ett öppningsbart fönster för utlämning.

Nina Malmenskog, delägare Hälsostudion Skara:

Vi uppmanar alla som visar förkylningssymptom att stanna hemma. Vi håller god hygien både personalmässigt och utrustningsmässigt och har satt in extra rutiner för detta för att förhindra och förebygga eventuell smitta. Vi har faktiskt bara märkt en aning minskat kundflöde.

Peter Johansson, PNP Stålhallar

Vi märker ingen större påverkan än så länge. Än så länge är personalen här och verksamheten rullar på. Då återstår att se vad som händer.


Denna sida uppdaterades