Kycklingssoppa med curry
4 portioner
- 320 gram kycklingfilé
- 1/2 gul lök
- 1/2 morot
- 1/2 palsternacka
- 2 medelstora potatisar
- 2 dl kokosmjölk
- 8 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 tsk curry
- Salt, peppar, rapsolja
- Strimla morot, palsternacka, potatis och kycklingfilé. Hacka löken.
- Fräs kyckling, lök och curry i lite rapsolja.
- Tillsätt vatten, kokosmjölk och hönsbuljong. Koka upp.
- Häll i de strimlade morötterna, palsternackan samt potatisen.
- Sjud soppan tills rotfrukterna är lagom mjuka.
- Smaka av med salt, peppar och red eventuellt av med lite maizena.
Till soppan kan du baka ett mycket gott bröd
Focaccia 10 personer
- 50 gr jäst
- 6 dl vatten max 37°
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl sirap
- 3 tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 4 dl rågsikt
- Torkad timjan, flingsalt
- Smula ner jästen i en bunke. Rör ner övriga ingredienser utom timjan och flingsalt.
- Blanda till en smidig deg. Häll degen i en smord djup bakplåt. Plasta eller lägg på ett lock på degen och låt jäsa över natten.
- Strö över timjan och flingsalt och grädda i ugn 200° cirka 10 minuter sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10-15 min.
Denna sida uppdaterades