< >

Kycklingssoppa med curry

4 portioner

  • 320 gram kycklingfilé
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 morot
  • 1/2 palsternacka
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 tsk curry
  • Salt, peppar, rapsolja
  1. Strimla morot, palsternacka, potatis och kycklingfilé. Hacka löken.
  2. Fräs kyckling, lök och curry i lite rapsolja.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och hönsbuljong. Koka upp.
  4. Häll i de strimlade morötterna, palsternackan samt potatisen.
  5. Sjud soppan tills rotfrukterna är lagom mjuka.
  6. Smaka av med salt, peppar och red eventuellt av med lite maizena.

 

Till soppan kan du baka ett mycket gott bröd

Focaccia 10 personer

  • 50 gr jäst
  • 6 dl vatten max 37°
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl sirap
  • 3 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • Torkad timjan, flingsalt
  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner övriga ingredienser utom timjan och flingsalt.
  2. Blanda till en smidig deg. Häll degen i en smord djup bakplåt. Plasta eller lägg på ett lock på degen och låt jäsa över natten.
  3. Strö över timjan och flingsalt och grädda i ugn 200° cirka 10 minuter sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10-15 min.

Denna sida uppdaterades