< >

Hjälp oss att skydda de som är mest sårbara i samhället, det vill säga våra äldre och redan sjuka! Om du är förkyld, har hosta eller feber ska du eller ditt barn inte besöka biblioteket eller våra kulturevenemang.

På  skara.se/coronaviruslänk till annan webbplats hittar du mer information och länkar

Tillfälligt ändrade låneregler till följd av coronaviruset

Du kan nu låna om dina böcker upp till sex gånger.
Observera att reserverade böcker fortfarande inte kan lånas om.

Omlån gör du själv via Mina sidor eller genom att ringa eller mejla till biblioteket. Om du inte vill gå in i biblioteket går det bra att lämna det du lånat i bokinkastet på Nya biblioteket när biblioteket är stängt.

Gamla biblioteket

Varmt välkommna hit för att forska, låna böcker, se någon av våra utställningar eller bara njuta av miljön en stund. Stifts- och landsbiblioteket har sina äldre samlingar i den gamla biblioteksbyggnaden, på andra våningen hittar du Forskaravdelningen och släktforskarrummet. Här finns material från medeltiden och fram i modern tid. Förutom den stora boksamlingen hittar du även handskrifter och musikalier, lokalhistorisk litteratur och arkiv, släktforskningsmaterial och databaser.

På första våningen finns det flera utställningslokaler nu med den tillfälliga lekutställningen Bok&Lek som är på besök men också Sveriges äldsta bok, Skaramissalet - att beskåda.

Forskaravdelningens och
släktforskarrummets öppettider 


Tisdag: 10.00-17.00

Onsdag: 10.00-17-00 

Torsdag: 10.00-19.00 

Lördag: Släktforskarrummet öppet (obemannat) 10.00-13.00

(OBS, vardagar är det lunchstängt mellan klockan 12.00-13.00)


Boka tid

Om du är forskare eller studerar och vill arbeta med ett visst material, vänligen boka tid innan din ankomst. I viss mån kan vi även erbjuda tider utöver ovanstående. 

Kontakta ansvarig bibliotekarie, Alexandra Tengeling Nyström
Epost: Alexandra.TengelinNystrom@skara.se
Telefon: 0511-320 34


Denna sida uppdaterades 2020-03-31

Dela: