< >

Anhörigstöd

Att vara anhörig till någon som är långvarigt sjuk, fysiskt eller psykiskt, funktionsnedsatt, äldre, har ett missbruk eller beroende kan vara både fysiskt och psykiskt påfrestande. Som anhörig kan man känna oro eller förtvivlan, brottas med dåligt samvete och tycka att man inte räcker till. Oavsett om du är förälder, mor- eller farförälder, syskon, make/maka, partner, sambo eller vän så finns Skara kommuns anhörigstöd till för dig.


Anhörigcentralen - En mötesplats 

Anhörigcentralen ligger på Skaraborgsgatan 25.  
Här finns anhörigsamordnare som kan ge råd stöd och information.
Stödet till dig som anhörig kan se ut på olika sätt och måste bedömas utifrån dina behov och din livssituation. Anhörigstöd är en verksamhet som genom personliga lösningar ska underlätta din situation och medverka till en ökad livskvalitet för dig.

Du kan med förtroende vända dig till anhörigsamordnare och låta oss se hur vi kan hjälpa just dig. Vi har tystnadsplikt.

Kontakt

Kontakta oss innan besök så vi säkert finns på plats eller för att boka in en tid.

Aktiviteter, program

Det finns olika aktiviteter inplanerade för dig inom anhörigstödet.Vilken aktivitet/stöd som kan bli aktuellt för dig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i.

Du är alltid välkommen att höra av dig för frågor eller anmälan till anhörigsamordnare, se kontaktuppgifter till höger.

 Länk till sidan Aktiviteter, program

Friskvård

Det är viktigt att du som anhörig tar hand om dig själv. Du erbjuds därför möjlighet att delta i aktiviteter som innebär att just du ska må bra.

Länk till friskvård 

Denna sida uppdaterades 2018-03-09

Dela: