< >

Hur du själv mår

Som ung går du igenom olika perioder i livet och de flesta hamnar någon gång i livet i en personlig kris. Krisen kan bero på en hemsk eller ledsam händelse, men det kan också vara en period i livet då du utvecklas och förändras mycket.

En kris handlar om att ditt liv förändras ordenligt. Det kan vara exempelvis en olycka, att någon du känner dör, att dina föräldrar skiljer sig, att din bästa vän flyttar, att den du är tillsammans med gör slut eller att du blir sjuk.

Förändringar i livet

Som ung går du även igenom perioder i livet då du utvecklas från barn till vuxen och då brukar man förändras mycket som människa. Kanske är du vilsen om vem du är, vem du vill vara eller vad du vill i livet. Under dessa perioder i livet handlar det om att du ska komma på vem du är och vad du vill göra. Även om det är positiva förändringar behöver du tid att anpassa dig till det nya. Den här tiden innebär också att du har chansen att utveckla eller förändra något som inte har varit bra tidigare.

Vi kan hjälpa dig

Oavsett om det är du eller någon av dina anhöriga som behöver hjälp kan du vända dig till någon av verksamheterna nedan.

Barn och ungdomsenheten

Elevhälsanlänk till annan webbplats

Ungdomsmottagningen i Skara

 

Denna sida uppdaterades 2018-09-14

Dela: