< >


Nu tar vi nästa steg mot en grön innovationsnod

Under förra året genomfördes en förstudie inför arbetet med att skapa en innovationsnod för gröna näringar i Skara. Nu sker nästa steg i processen.

Under våren 2024 inleder Skara kommun projektet inför ett genomförande av en grön innovationsnod i Skara för Skaraborg och Västra Götaland. Arbetet sker i samverkan med aktörer kopplat till utbildning, forskning, innovation och näringsliv.

Skara kommun kommer att driva arbetet och har anställt en ny utvecklingsledare för området – Richard Andersson, som har erfarenhet från såväl SLU:s innovationsarenor som arbete med att öka samhällsnyttan av forskning. Senast kommer Richard från Högskolan i Skövde där han arbetat med att öka samhällsnyttan av forskning.

- Mat är det mest grundläggande behovet hos allt levande. Alltså den utan konkurrens viktigaste framtidsfrågan. De gröna näringarna är helt avgörande för att lyckas med omställningen till långsiktigt hållbar matproduktion och matkonsumtion. Att få bidra till att det sker är en ynnest och ett arbete som jag tar mig an med stor nyfikenhet, engagemang och ödmjukhet. Bara tillsammans kan vi lyckas, säger Richard.

Denna sida uppdaterades