Frida Karlsson är en av eleverna som erhållit certifikatet

< >

2019-06-18

Internationellt certifikat till framgångsrika elever

Att Katedralskolan är framgångsrika inom Ung företagsamhet råder det inga tvivel om. De senaste åren har man tagit hem flera fina utmärkelser och där årets UF-skola 2018 och 2015 toppar listan. Nu gör man ytterligare framgångar när hela 99 % av de elever som drivit företag under läsåret 18/19 får ett internationellt certifikat i ung företagsamhet.

– Det är jättekul att se att så många klarade testet och blir belönade med detta fina certifikat. För de elever som tänkt fortsätta sina studier utomlands eller i Sverige är detta verkligen en merit, säger Katarina Dahl, lärare på Katedralskolan och årets UF-lärare 2017.

Katedralskolan en pilot

Tack vare sina framgångar inom entreprenörskap och företagande blev Katedralskolan utvald till pilot i EU-projektet Entreprenurial Skills under läsåret 2018/2019. För att eleverna ska få certifikatet krävs att man drivit UF-företag under ett läsår, gjort en självuppskattning av sina entreprenöriella kompetenser och slutligen ett test kring företagande och företagsekonomi.

– De elever som har fått certifikatet har visat på såväl teoretiska kunskaper som kognitiva och praktiska förmågor gällande företagande och företagsekonomi. Att 99 % av klassen blir belönade med detta visar att vi är en skola i framkant när det gäller undervisning och kunskaper kring företagande, fortsätter Katarina.

Utvecklar projektet till nästa läsår

Under det gångna året är det är det elever från ekonomiprogrammet som haft möjlighet att delta i projektet men nu ska skolan utveckla satsningen.

– Nästa år kommer även handelsprogrammets elever att erbjudas denna internationella möjlighet. Detta är ett certifikat som slår otroligt högt ute i Europa. Om vi kan erbjuda våra elever denna möjlighet är det en självklarhet att vi ska göra det, säger Petra Björk, samordningsrektor på Katedralskolan.

Denna sida uppdaterades 2019-08-19

Dela: