< >

Så här fungerar kontaktcentret

I stadshuset på Södra Kyrkogatan 2 finns nu en väg in för dig som medborgare, företagare eller turist.I kommunens kontaktcenter har vi samlat vår växel, reception, turistbyrå och kommunvägledare. Allt för att ge dig så bra hjälp som möjligt! Vi hjälper dig att hitta rätt bland verksamheterna i kommunen, eller ta reda på vilken myndighet du kan vända dig till i just ditt ärende. 

Alla vardagar har stadshuset öppet klockan 08-17 och vardagar före röd dag klockan 08-14.

– Du kanske har bygglov eller frågor om förskola, skola, äldreomsorg, föreningar, bostad eller evenemang. Vi har inte alla svaren men hjälper dig vidare så att du får kontakt med rätt handläggare eller organisation, säger Maria Nyman Larsson, växelansvarig.

En plats för den lokala demokratin

I kontaktcentret kan du läsa handlingar och protokoll från våra nämnds- eller fullmäktigesammanträden. Hos oss kan du också lämna synpunkter eller klagomål på kommunens verksamheter.

I stadshusets aula håller kommunfullmäktige sina möten, och de är öppna för dig som medborgare. Tider finns på skara.se/politik. Du kan också följa fullmäktige via vår webbsändning på skara.se eller se den i efterhand.

Hemestra eller semestra?

I kontaktcentret tipsar vi gärna om vad som händer i kommunen, med evenemang och aktiviteter. Oavsett om du vill äta gott, få tips om semesterboende eller hitta ett nytt smultronställe är du välkommen in. Vi lägger också upp evenemang på vastsverige.com/skara. På Instagram och Facebook finns vi under användarnamnet @skaraturistbyra.

Vägledning på flera språk

Vår kommunvägledare hjälper dig på antingen arabiska, svenska eller engelska och finns på plats måndag, onsdag och fredag kl. 09-12 samt tisdag och torsdag kl. 13-16.

Praktiska saker

För att göra ditt besök så praktiskt som möjligt går bussen förbi precis vid husknuten. Det är 300 meter att gå från busstationen om du inte vill ha skjuts ända fram. Det finns parkeringsplatser precis vid entrén på Södra Kyrkogatan, men också på Stortorget och Skoltorget som ligger nästgårds. Kolla gärna på skara.se/hittaparkering.

Om snön yr!

Eller om det bara passar dig bättre, finns vi på telefon 0511-320 00.

Denna sida uppdaterades 2020-01-29

Dela: