Kontakt

Katedralskolan

Receptionen
Katedralskolan

katedralskolan@skara.se
Telefon 0511-326 00

Frånvaroanmälan
Telefon 0511-320 46
skara.dexter-ist.comlänk till annan webbplats

Besöksadress
Katedralskolan
Brunsbogatan 1, Skara

Postadress
Katedralskolan
532 88 Skara

Kontakta personal
Personal A-Ö

< >

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

NA är ett program för dig som vill hålla alla dörrar öppna inför framtiden! På NA-programmet är du i en studiemotiverande miljö där det är en härlig stämning och gemenskap bland elever och lärare. NA är mycket mer än bara naturvetenskap!

Är du nyfiken?

Det här programmet ger dig breda kunskaper inom främst naturvetenskapliga ämnen som matematik, biologi, fysik och kemi men även samhällsvetenskap och språk. Här får du uppleva en öppen och ifrågasättande miljö där du själv kan påverka din studiesituation. Det finns även möjlighet att kombinera dina studier med idrottsspecialisering. Varför inte varva studier med fotboll?

NA på Katedral

Naturvetenskapsprogrammet på Katedral erbjuder inriktningen Natur där man i årskurs 2 läser fördjupningskurser i biologi, fysik, kemi och matematik. I årskurs 3 väljer du om du vill fördjupa dig i språk, matematik eller någon annan kurs inom ditt individuella val. Under alla tre åren läser du engelska där du förbereds inför vidare studier på universitet både i Sverige och utomlands.

Naturvetenskaplig specialisering

Inom kursen Naturvetenskaplig specialisering ges du som elev möjlighet att fördjupa dig inom ett av de naturvetenskapliga ämnena. På Katedralskolan sker fördjupningen i biologi och mot bland annat områdena mikrobiologi, genetik och miljökunskap. En stor del av kursen sker med praktiskt arbete som laborationer och studiebesök på olika företag och institutioner i skolans närområde. Tänkbara studiebesök är till exempel lantbruksföretag, SLU, Högskolan i Skövde, livsmedelsproducenter och livsmedelskedjor.

Navet

Navet är en samlingsplats för elever. Alla mentorer och många lärare har sina arbetsrum i anslutning till Navet, vilket gör att du lätt kan få hjälp av någon lärare eller komma i kontakt med din mentor. Navet är en viktig plats för att skapa den goda stämning som råder mellan elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet.

Din framtid

Det här programmet ger dig breda och djupa kunskaper som ger dig behörighet att läsa vidare på universitet och högskolor både i Sverige och utomlands. Utöver naturvetenskapliga ämnen läser du även historia, samhällskunskap och språk vilket håller även ekonomiska och samhällsvetenskapliga karriärvägar öppna.

Välkommen att kontakta programansvarig, om du vill veta mer om programmet och/eller komma på ett studiebesök.

Denna sida uppdaterades 2015-11-12

Dela:

Skara kommun

Stortorget 2, 532 88 Skara
Telefon: 0511-320 00
Fax: 0511-320 02
Org.nr: 212000-1702
E-post: skara.kommun@skara.se

Twitter
Facebook
Instagram