< >

Samhällsvetenskaps-programmet (SA)

Inriktning: Beteendevetenskap

Beteendevetenskap

Människor, världen och konsten att uttrycka sig!

Vill du göra något kreativt och engagerande av din studietid på gymnasiet har du ändlösa möjligheter här på Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning. Vi tar vara på det du brinner för. Det kan vara ett socialt engagemang där du vill göra skillnad för andra, ett politiskt engagemang för att arbeta med att påverka vårt samhälle eller ett internationellt engagemang där vi tar in världen i klassrummet. Här kommer du att få utveckla ditt intresse för psykologi och ledarskap, samt lära dig om människors utveckling och samspel med varandra.

The sky's the limit!

Vårt samhälle ställer höga krav på kunskaper och färdigheter. Här kommer du att tränas i att påverka, argumentera och kommunicera. Du lär dig att kritiskt granska, tolka och bearbeta information. Du jobbar mitt i verkligheten och ställs inför spännande utmaningar. Möjligheterna är många och det är bara du själv som sätter gränserna.

Bredd och spets

På Samhäll beteende hittar du kurser inom sociologi, psykologi, ledarskap, kommunikation och historia. Dessutom har du stora möjligheter att lära dig språk: engelska, franska, tyska, spanska och italienska. Du kan läsa 400p språk och få maximalt med meritpoäng.

Utbyten och studieresor

Vi vill ge dig en aktuell utbildning med intressanta projekt, temaarbeten och olika studiebesök. Katedralskolan i Skara har alltid varit öppen mot omvärlden. Vi är stolta över vårt omfattande internationella utbud, som ger möjlighet till studie- och utbytesresor till bland annat Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien. Hos oss får du världens chans!

Beteendevetenskap - Människan i fokus

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskap om människans roll i samhället. Du lär dig att förstå hur vi fungerar som individer och hur vi samverkar med andra. Du får lära dig om kommunikation, lärande och ledarskap. Du studerar vårt samhälle och vår omvärld ur ett historiskt perspektiv, men också med framtiden i sikte. I arbetet använder du samhällsvetenskapliga metoder som gör dig väl förberedd för att läsa vidare.

Det är bara du själv som sätter gränserna.

Välkommen att kontakta programansva­rig, om du vill veta mer om programmet och/eller komma på ett studiebesök.

Denna sida uppdaterades 2020-01-30

Dela: